Kaupallinen sisältö | 18+ | Ehdot ovat voimassa

Euro 2020 aikataulu: kilpailu, päivämäärät, taulukko latauksille

Pian on taas aika yhdelle Euroopan kovimmista turnauksista ja myös muualla maailmassa rakastetulle EM 2020-kisoille. Nämä neljän vuoden välein järjestettävät kisat keräävät suuren määrän yleisöä ympärilleen, kun jokainen eurooppalainen voi äänestää suosikkiaan, vaikka oma joukkue ei pelaisi kisoissa. Jalkapallon EM 2020 otteluohjelma esitellään myöhemmin tässä artikkelissa, sekä muuta tärkeää tietoa vedonlyöntiin. Ensi vuoden kisoissa em ottelut pelataan jopa 12 maassa.

Näihin kuuluvat Englanti, Saksa, Italia, Azerbaijan, ja lisäksi pelejä pelataan Venäjällä, Romaniassa, Hollannissa, Espanjassa, Lontoossa Wembley stadionilla, Irlannissa, Skotlannissa, ja vielä suht lähellä Tanskassa. Wembley stadionille finaaleihin ja semifinaaleihin mahtuu legendaarinen 90000 ihmisen fanilauma.

jalkapallon em 2020 otteluohjelma

Euro 2020 karsintalohkot

Lohkoja on kaiken kaikkiaan 10.

  • Lohkosta A löytyy Englanti, Tsekki, Kosovo, Bulgaria, ja Montenegro.
  • B-lohkossa pelaavat Ukraina, Luxemburg, Serbia, Portugal, ja Liettua.
  • C-lohkossa pelaavat Pohjois-Irlanti, Saksa, Hollanti, Valko-Venäjä, ja Viro. D-lohkossa pelaavat Irlanti, Tanska, Sveitsi, Georgia, ja Gibraltar.
  • E-lohkossa pelaavat Unkari, Slovakia, Kroatia, Wales, ja Azerbaijan.
  • F-lohkossa pelaavat Espanja, Romania, Ruotsi, Norja, Malta, ja Färsaaret.
  • G-lohkossa ovat Puola, Israel, Itävalta, Slovenia, Pohjois Makedonia, ja Latvia.
  • H-lohkossa ovat viime vuoden mestari Ranska, Turkki, Islanti, Albania, Moldova, ja Andorra.
  • I-lohkossa pelaavat Belgia, Venäjä, Kazakhstan, Skotlanti, Kypros, ja San Marino.
  • Viimeisessä lohkossa, lohkossa J, pelaavat Italia, Suomi, Armenia, Kreikka, Bosnia ja Hertsegovina, ja Liechtenstein.

Eniten voittoja on Italialla, Belgialla, Puolalla, Espanjalla, ja Pohjois-Irlannilla. Jalkapallon em 2020 otteluohjelma karsintavaiheessa löytyy suoraan kisatarjoajan sivuilta.

Tärkeimmät tilastot

Tämän hetken kovin pelaaja on Eran Zahavi, joka on tehnyt jo 7 maalia. Eniten syöttöjä on tehnyt Antoine Griezmann. Muuten tärkeimpiä tilastoja ovat yleensä eniten keltaisia ja punaisia saaneet pelaajat, tarkkuusprosentit, ja maalien määrä. Ennen kisoja on aina hyvä tutustua mahdollisimman laajasti eri tilastoihin, jotta pelit tuntuisivat entistäkin mielenkiintoisemmilta.

Kuinka lohkot rakennettiin

Kaiken kaikkiaan lohkoja on 10. Lohkot on tehty täysin arpomalla Dublinissa 2019 alussa. Tämä tietysti johtuu siitä, että jalkapallo on reilun pelin laji, eikä lohkovaiheita ole suunniteltu joukkueiden tason mukaan. Jotkut toki ovat sitä mieltä, että olisi reilumpaa, jos pienemmät maat pelaisivat karsintavaiheessa keskenään, jotta mukaan kisoihin saataisiin välillä uusia yllätyksiä.

Euro 2020 aikataulu: EM otteluohjelma & kalenteri

Ensi vuoden pelit alkavat ensi vuoden (2020) kesäkuussa ja EM ottelut pelataan 12.6.-12.7. Finaali pelataan Lontoossa Wembley stadionilla 12.7., ja semifinaalit järjestetään myös samalla paikalla 7. ja 8. heinäkuuta. Viimeinen karsintaottelu ja EM ottelut pelataan marraskuun puolessa välissä, 2019.

EM aikataulu

Euro 2020: karsinta arvio

Tällä hetkellä lohkoja on 10. A-lohkossa pelaavat Englanti, Tsekki, Kosovo, Bulgaria ja Montenegro. Kuten arvata saattaa, Englanti ja Tsekki ovat ykkösenä lohkossa. B-lohkon joukkueet ovat Ukraina, Luxemburg, Serbia, Portugali, ja Liettua. Eniten voittoja ovat tehneet Ukraina ja Luxemburg. C-lohkossa pelaavat Saksa, Hollanti, Valko-Venäjä, Viro, ja Pohjois-Irlanti. Ensimmäisellä sijalla on Pohjois-Irlanti, ja toisena on Saksa.

On kuitenkin arvioitu, että Hollanti nousee vielä ja ottaa osaa turnaukseen. D-lohkossa pelaavat Tanska, Irlanti, Sveitsi, Georgia ja Gibraltar. E-lohkossa johtavat Unkari ja Slovakia, ja kuin ihmeen kaupalla Kroatia tulee vasta kolmantena. Tämän lisäksi lohkossa pelaavat Wales ja Azerbaidzan. F-lohkon joukkueita ovat Espanja, Romania, Ruotsi, Norja, Malta, ja Färsaaret., G-lohkossa ovat Puola, Israel, Itävalta, Slovenia, Makedonia ja Latvia.

H-lohkossa ensimmäisenä on viime vuoden mestari Ranska. Tämän lisäksi lohkossa pelaavat Turkki, Islanti, Albania, Moldova, ja Andorra. Kenties Islanti vielä nousee ja yllättää kuin viime kisoissa. I-lohkossa pelaavat Belgia, Venäjä, Kazakhstan, Skotlanti, Kypros, ja San Marino. J-lohkossa pelaa rakas Suomen maamme, ja muita joukkueita lohkossa ovat Kreikka, Armenia, Bosnia ja Hertsegovina, Italia, ja Liechtenstein.

Euro 2020 lopullinen turnaus arvio

Euro 2020 kisat ei ole syyttä eurooppalaisten suosikki turnaus, ja kisat kiinnostavat myös paljon yleisöä Euroopan ulkopuolella. Euro 2020 kisat ja EM ottelut pelataan 12 eri maassa 30 vuorokauden ajan, ja kisat tarjoavat varmasti paljon tunteita pelaajille ja katsojille.

Urheiluvedonlyönti tekee kisojen seuraamisesta vieläkin intensiivisempää ja jännittävää. Olit sitten uusi pelaaja tai vanha konkari, kukaan ei takuulla voi tottua monivaiheeseen jalkapalloon ja siinä veikkaamiseen.

Euro 2020 missä pelit pelataan: kaupungit ja maat

Ensi vuoden Euro 2020 kisat pelataan hieman eri tunnelmissa kuin entisinä vuosina, kun ottelut järjestetään kaiken kaikkiaan 12 eri maassa.

Kilpailun semifinaali ja finaali pelataan Lontoossa Wembley stadionilla, johon mahtuu legendaarinen 90000 ihmisen fanilauma. Saksan Munchenissä pelataan Allianz areenalla, jonne mahtuu kaiken kaikkiaan 75000 katsojaa. Italiassa, Rooman Stadio Olimpico:ssa pelataan myös, ja yleisöön mahtuu 72698 henkilöä. Azerbeijenin Bakussaq pelataan myös.

Tämän lisäksi pelit pelataan Venäjällä Pietarissa, Romanian Bucharestissa, Irlannin Dublinissa, Hollannin Amsterdamissa, Espanjan Bilbaossa, Unkarin Budapestissä, Skotlannin Glasgowssa sekä vielä Tanskan Kööpenhaminassa. Tämä kirjo nostaa edelleen huippu Eurooppa-tunnelmaa.