Kaupallinen sisältö | 18+ | Ehdot ovat voimassa

Euroviisut 2020 vedonlyönti

Euroviisut ovat varmasti jokaiselle eurooppalaiselle ja Euroopan ulkopuolellakin asuvalle tuttu vuosittainen laulukilpailu, jossa Euroopan maat taistelevat suorassa televisiolähetyksessä parhaan musiikkiesityksen tittelistä.

Viime kilpailut järjestettiin Tel Avivissa, Israelissa. Euroviisut 2020 lähestyvät hurjaa vauhtia, ja ensimmäinen lähetys starttaa kello 10 illalla 12 toukokuuta 2020. Kerromme nyt vähän kilpailujen historiasta, suomalaisesta menetyksestä, ja esittelemme, mitä Euroviisut vedonlyönti on.

[table id=5 /]

Viime vuoden Euroviisut

Tässä kappaleessa esittelemme Euroviisut 2020 sijainnin, sekä teemme yhteenvedon siitä, miten kilpailu meni voittajamaalle viime vuonna. Kerromme myös, kuinka Suomi menestyi kilpailussa, jos se meni joltain lukijalta ohi.

Euroviisuissa kansakunnat taistelevat maiden parhaan musiikkiesityksen tittelissä. Tänä vuonna kilpailu järjestettiin Tel Avivissa, Israelissa. Kilpailut voittivat hollantilainen Duncan Laurence. Euroviisut 2020 siis järjestetään Hollannissa, joka on jo viides kerta, kun Hollanti isännöi kilpailua.

Viimeksi tämä tapahtui vuonna 1980, kun kaksi kertaa peräkkäin vuosina 1978 ja 1979 voittanut Israel kieltäytyi järjestämästä tapahtumaa toista peräkkäistä vuotta.

Isäntämaa Israel

Euroviisut 2019 laulukilpailu oli kaikkien aikojen 64. kilpailu vuotuisista laulukilpailuista. Se järjestettiin Israelissa vuoden 2018 kilpailujen Israelin voittajan Nettan vuoksi. Hän esiintyi silloin Lissabonissa, Portugalissa.

Kappale oli nimeltään ”Toy”. Vuoden 2019 kilpailut olivat kaiken kaikkiaan kolmas kerta, kun Israel isännöi Euroviisuja. Muuten he ovat isännöineet vuosina 1979 ja 1999. Tel Avivissa järjestetty kilpailu oli ensimmäinen, joka järjestettiin Jerusalemin ulkopuolella.

Laulut laulettiin Expo Tel Avivissa, joka on kaupungin kuuluisa kongressikeskus. Kilpailu keskuksessa koostui kahdesta välierästä 14. ja 16. toukokuuta, ja finaalista 18. toukokuuta 2019. Kolme live-esitystä isännöivät Erez Tal, Bar Rafaeli, Assi Azar, ja Lucy Ayoub. Tapahtuman järjesti totuttuun tapaan Euroopan yleisradioyhdistysliitto ja isännöi Israelin oma yleisradioyhtiö.

Kilpailuun osallistui 41 maata, joista puuttuivat aikaisempiin vuosiin nähden Bulgaria ja Ukraina. Bulgaria vetäytyi, koska valtuuskunnan jäseniä tarvittiin muissa hankkeissa. Ukraina alun perin oli suunnitellut osallistumistaan vuoden 2019 kilpailuun, mutta maa ei päässyt yhteisymmärrykseen voittajastaan.

Finaalista käydyn kiistan vuoksi maa vetäytyi kisoista. Ukraina on kuitenkin ilmoittanut olevansa mukana Euroviisut 2020 -kilpailussa.

Euroviisut vedonlyönti

Alankomaat voittajana

Euroviisut 2019 voittaja oli siis Alankomaat kappaleella ”Arcade”. Laulun esitti Duncan Laurence, ja biisin tekijät ovat Laurence itse, Joel Sjöö, Wouter Hady, ja Will Knox.

Tämä oli Alankomaiden viides voitto voittojen 1957, 1959, 1969, ja 1975 jälkeen. Euroviisut 2020 järjestetään siis jälleen kerran Hollannissa. Tästä lisää myöhemmin.

Kohokohdat

Mielenkiintoista kisoissa oli esimerkiksi se, että Pohjois-Makedonia ja San Marino saavuttivat parhaimmat tuloksensa ikinä, päästen 7. ja 11. sijoille. Tämä oli Pohjois-Makedonian ensimmäinen top 10 saavutus kilpailuun liittymisen jälkeen vuonna 1998. Israel sijoittui finaalissa 23. sijalle, joka tarkoitti isäntämaalle viidenneksi alhaisinta sijaa vuoden 2015 jälkeen neljättä kertaa.

Kilpailun äänestyksessä tapahtui myös virhe. Valkovenäjän valtuuskunnan tuomariston virheellinen ääntenlaskeminen johti televisioitujen tulosten muuttamiseen kolme päivää tapahtuman jälkeen.

Ero ei ollut tarpeeksi suuri, jotta lopputulos yhdistetystä tuomariston äänestyksen ja yleisön äänestyksen yhteen laskemisesta muuttuisi. Uusi tuomariston voittaja oli kuitenkin Pohjois-Makedonia Ruotsin sijaan.

EBU kertoi, että kilpailun yleisö oli yli 182 miljoonaa katsojaa 40 maassa ympäri Eurooppaa, mikä kasvoi 2% 15-24-vuotiaiden ikäryhmässä.

2019 toi meille hyvinkin mielenkiintoisen, vaikkakin kiistanalaisen puoliajan esityksen Madonnalta. Vielä ei ole yksityiskohtia siitä, kuka Euroviisut 2020 -tapahtuman esiintyjä olisi, mutta on todennäköistä, että vuoden 2019 voittaja Laurence osallistuu ainakin jonkin verran.

Kun odotamme Euroviisut 2020 -tapahtumaa, verkossa on monia Euroviisut vedonlyönti -tapahtumia myös väliaikashowhun liittyen.

Lopuksi vielä pisteet, jotka jokainen maa saivat. Italia, Venäjä, Sveitsi, ja Ruotsi sijoittuivat muuten viiden parhaan joukkoon. Seuraavassa pöydässä on 26 parasta. Euroviisut kertoimet julkaistaan myös viimeisten kisojen tilanteen mukaan.

[table id=23 /]

Ensimmäinen ei jatkoon päässyt maa oli Puola 120 pisteellä. Seuraavassa taulukossa vielä loput maat, sekä pisteet. Suomi oli siis 39. sijalla.

[table id=24 /]

Suomen viime vuoden Euroviisut

Suomi lähti Euroviisuihin kappaleella ”Look Away”, jonka ovat kirjoittaneet Darude ja Sebastian Rejman. Kuten edellisessä kappaleessa näimme, laulu ei edennyt finaaliin laulukilpailussa 2019 Tel Avivissa, Israelissa.

Laulu valittii edustamaan Suomea sen jälkeen, kun Darude ja Sebastian Rejman valittiin UMK (Uuden musiikin kilpailu) 2019 kautta, jossa perinteisesti valitaan suomalaiset edustajat Euroviisuihin.

28. tammikuuta 2019 pidettiin jakoarvonta, jonka mukaan maat valitaan jompaankumpaan välierään. Suomi sijoitettiin ensimmäiseen puolifinaaliin, joka järjestettiin 14. toukokuuta 2019. Suomen oli määrä osallistua näytöksen ensimmäisellä puoliskolla.

Kun kaikki vuoden 2019 kilpailuun osallistuvat kappaleet oli julkaistu, semifinaalien järjestys muutettiin tuottajien mukaan, eikä perinteisen arvonnan mukaan, jotta samanlaisia kappaleita ei esitettäisi lähekkäin. Suomi esiintyi sijalla 3, eikä päässyt finaaliin.

Euroviisut 2020

Tässä kappaleessa esittelemme Euroviisut 2020 -tapahtumaa, missä se järjestetään ja mitkä maat ovat jo kilpailussa.

Euroviisut 2020 laulukilpailu on siis jo 65. kilpailu. Se järjestetään Rotterdamissa, Alankomaissa, sen jälkeen, kun maa voitti vuoden 2019 kilpailut Tel Avivissa. Tämä on viides kerta, kun Alankomaat isännöivät kilpailua.

Viimeinen kerta oli vuonna 1980, ja ensimmäinen kilpailu sitten vuoden 2012, kun maassa järjestettiin Junior Euroviisut. Kilpailu järjestetään Rotterdam Ahoyssa, ja kilpailu koostuu kahdesta välierästä 12. ja 14. toukokuuta, sekä finaalista 16. toukokuuta 2020.

40 maata on vahvistanut aikomuksensa osallistua kilpailun, mukaan lukien Ukraina, joka palaa takaisin sen jälkeen, kun se vetäytyi vuoden 2019 kilpailusta finaalikriisin vuoksi.

Jo ennen vuoden 2019 Euroviisuja, kun vedonvälittäjät odottivat Laurencen voittavan, useat Hollannin kaupungit, kuten Amsterdam, Haag, ja Maastricht ilmoittivat kiinnostuksestaan järjestää kilpailu, jos Laurence ennakkoäänten mukaan voittaa.

Hollannin tiedottaja ilmoitti, että paikallisella lähetystoiminnan harjoittajalla on karkea suunnitelma siitä, kuinka he loppujen lopuksi valitsevat isäntäkaupungin, jos Alankomaiden voitto tapahtuu. Kun Laurence voitti, eri kuntien pormestarit alkoivat heti tavoitella pääministeri Mark Rutten huomiota.

Julkkikset, mukaan lukien Laurence, Esther Hart, Getty Kaspers ja André Rieu, ilmaisivat julkisesti tukensa suosituille isäntäkaupungeilleen. Isäntätoiminnan tarjouskilpailu alkoi 29. toukokuuta 2019 heti kisojen jälkeen. Prosessin ensimmäisessä vaiheessa kaupunkien täytyi virallisesti hakea tarjouksia.

Ohjeet Euroviisut 2020 -kilpailun järjestämiselle

EBU on vastuussa ohjeista. Näitä ovat muun muassa:

 1. Tapahtumapaikka sisältää tilaa noin 10 000 ihmiselle
 2. Tilaa olisi 1500 toimittajalle
 3. Tilassa ei saisi olla pilaria, joka estää näkymää, ja kattokorkeuden tulisi olla vähintään 16 metriä
 4. Isäntäkaupunki tarvitsee vähintään 2 000 hotellivuodetta, joiden hintaskaala on laaja.
 5. Lähellä on oltava kansainvälinen lentokenttä ja toimiva julkinen liikenne

Tuleva tapahtumapaikka Rotterdam ja sen kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä potentiaalisen tapahtumapaikkansa Rotterdam Ahoyn kanssa kilpailun tuomiseksi Rotterdamiin. Rotterdamin kunnan on ilmoitettu osallistuneen taloudellisesti tapahtuman isännöintiin.

Tapahtumapaikan valitseminen

Yhdeksän kaupunkia: Amsterdam, Arnhem, Breda, ‘s-Hertogenbosch, Haag, Leeuwarden, Maastricht, Rotterdam ja Utrecht, saivat luettelon perusteista, jotka niiden oli täytettävä 12. kesäkuuta 2019 mennessä.

Alun perin Zwolle oli myös harkinnut tarjouksien järjestämistä tapahtuman isännöimiseksi, mutta päätti viime kädessä perua sen tekemisen, koska paikallisella tapahtumapaikalla ei ollut sopivia mittasuhteita.

Enschede olisi saattanut olla potentiaalinen isäntäkaupunki, kun Enschede Airport Twente harkitsi tarjousten jättämistä tapahtuman järjestämiseksi, mutta myöhemmin se sai kuitenkin tietää, että Enscheden kunnan johtokunta oli päättänyt olla taloudellisesti tukematta tällaista tarjousta.

Heinäkuuhun 2019 mennessä neljä kaupunkia oli vetäytynyt. Amsterdam ei voinut isännöidä kilpailua, koska se oli huolestunut muiden tapahtumien järjestämisestä kilpailun aikana. Breda vetäytyi taloudellisten huolenaiheiden vuoksi. Leeuwarden lopetti tarjouksen, koska sen WTC Expo katto oli riittämätön suurelle ihmismassalle.

Haag luopui tarjouksestaan, koska molemmat tapahtumapaikkavaihtoehdot olivat epäsoveliaita tapahtumaan. Paikallinen Cars Jeans Stadion -jalkapallostadion olisi ollut tarpeeksi suuri, mutta siinä ei olisi kattoa. Tällaisen katon asentaminen olisi tehnyt tarjouksesta taloudellisesti kannattamattoman. Peruuttamisensa jälkeen Haag kääntyi tukemaan Rotterdamin tarjousta.

Viisi jäljellä olevaa kaupunkia – Arnhem, ‘s-Hertogenbosch, Maastricht, Rotterdam ja Utrecht – toimittivat valmiit hintatarjouksensa Euroviisut 2020 -tapahtumalle. Isäntätoiminnan harjoittajat tarkistivat esitetyt tarjoukset ja ilmoittivat, että Maastricht ja Rotterdam ovat jatkossa.

Maastrichtin ja Rotterdamin oli toimitettava päivitetyt versiot tarjouskirjoistaan ​​9. elokuuta 2019 mennessä. Nämä sisälsivät tietoja kaupunkien sosiaalisista ohjelmista, sivutapahtumista ja ohjelmien lisensoinnista. Rotterdam ilmoitettiin viimein isäntäkaupungiksi 30. elokuuta erityislähetysten yhteydessä.

40 maata on ilmaissut alustavan kiinnostuksensa osallistumiseen Euroviisut 2020 -kilpailuun. Tämä voi kuitenkin vielä muuttua.

Seuraavat maat näillä näkymin ovat mukana: Albania, Armenia, Australia, Itävalta, Azerbaijan, Valko-Venäjä, Belgia, Kroatia, Kypros, Tšekin tasavalta, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Georgia, Saksa, Kreikka, Islanti, Irlanti, Israel, Italia, Latvia, Liettua, Malta, Montenegro, Alankomaat, Pohjois-Makedonia, Norja, Puola, Portugali, Romania, Venäjä, San Marino, Serbia, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Ukraina, ja Yhdistynyt kuningaskunta.

Euroviisut Vedonlyönti

Eurovision 2020 finalistit

Päivitämme tämän osan myöhemmin.

Euroviisut vedonlyönti

Euroviisut vedonlyönti on jatkuvasti mielenkiintoa lisäävä viihdemuoto tämän suositun laulukilpailun ohelle. Euroviisut kertoimet on vielä vähän aikaista, mutta alla olevassa taulukossa ovat tämänhetkiset tilanteet. Tässä kappaleessa esittelemme seuraavia asioita:

 • Euroviisut vedonlyönti
 • Euroviisut kertoimet
 • Vedonlyöntistrategiat
 • Ero normaaliin vedonlyöntiin

[table id=25 /]

Euroviisut kertoimet, eli kertoimet siitä kuka voittaa laulukilpailun, ilmestyvät ennen kappaleiden viimeistelyä, yleensä edellisen vuoden syyskuun lopulla. Monivuotiset kilpailijat, kuten Ruotsi, Venäjä, Australia, ja Italia, ovat vedonlyönnin kärjessä ennen kappaleiden julkaisua, aivan kuten yllä oleva Euroviisut vedonlyönti -taulukko näyttää.

Koska maakohtaiset finaalit järjestetään aina joulukuusta maaliskuuhun, maissa on paljon toimintaa, ja normaalisti kaksi tai kolme ennakkosuosikkia ilmaantuu maaliskuun puoliväliin mennessä. Nämä ovat silloin yhden luvun Euroviisut kertoimet. Euroviisut kertoimet muuten päivitetään myöhemmin.

Kun haluat itse olla aktiivinen ja muodostaa näkemyksen kappaleista, on todella hyödyllistä kuunnella esimerkiksi Spotifysta biisejä ja tutustua kappaleisiin. Euroviisut vedonlyönti tietysti vaatii myös omakohtaisen kappaleiden tuntemisen.

Todellinen työ tapahtuu kuitenkin musiikkivideopalveluissa, koska kaikki esityksen valot, lavasteet, live-laulu, ja esiintymisasut ovat tärkeitä asioita. Euroviisut vedonlyönti kuitenkin perustuu suoraan TV-lähetykseen.

Voinko lyödä vetoa Euroviisut 2020 -kilpailussa?

Käynnissä olevat vedonlyöntipalvelut ovat saatavissa semifinaalien ja finaalien aikana suurten vedonlyöntiyritysten kanssa. Nettivedonlyönti tarjoaa myös paljon hauskoja tarjouksia, sekä toki muita liittymisetuja ja bonuksia.

Jos lyöt vetoa välierässä, on syytä huomioida, että tulokset julkaistaan vasta muutaman tunnin kuluttua lopullisen finaalin päättymisestä, jotta tilanne olisi reilu vedonlyöjien välillä. Tämä on siis niin kutsuttu pidemmän aikavälin veto.

Euroviisut vedonlyönti ja strategiat

Tässä kappaleessa esittelemme tärkeitä huomionarvoisia asioita, jotka liittyvät nimenomaan Euroviisut vedonlyönti -asioihin. Euroviisut 2020 kisoissa voi taas lyödä vetoa, mutta katselemme esimerkkejä aikaisemmilta vuosilta, jotta järjestelmä tulisi tutuksi. Euroviisut vedonlyönti on kuitenkin hieman erilaista kuin perinteinen vedonlyönti.

 1. Katso varhain aikaisemmat voittajat. Jos kilpailijalla on korkeat Euroviisu kertoimet, on parasta käyttää aikaisia hintoja.
 2. Euroviisut kertoimet. ¼ kertoimet eivät kuulosta järkevältä 40 maan kanssa, mutta todellisuudessa vain viisi tai kuusi maata ovat realistisia ehdokkaita.
 3. Huomioi trendit. Yleensä hyvin menestyvät maat ovat osoittaneet kykynsä laulaa kappaleensa hyvin. Huono kappale kuitenkin esiintyy huonosti, oli kyseessä mikä maa tahansa.
 4. Ole joustava. Mielipiteesi on vain yksi miljoonien joukossa. Etsi hyvin perusteltuja blogeja, radio-ohjelmia, ja yleensäkin kuuntele asiantuntijoita, joiden arviot perustuvat tutkittuun taustatietoon ja tilastoihin. Pahin virhe on olla liian ahdasmielinen.
 5. Katso harjoitteluja. Tulevasta esityksestä, ja tarkemmin lavaesiintymisestä saa paljon irti jo harjoittelujen aikana. Näin voit rakentaa tarkan mielipiteen tulevasta.
 6. Tarjousten etsiminen. Euroviisut kertoimet ja Euroviisut vedonlyönti sisältää paljon huippu tarjouksia eri vedonvälittäjiltä.

Euroviisut kertoimet on vähän aikaista vielä mainita, mutta hyvä idea on tutustua jo julkaistuihin Euroviisukilpailuihin eri vedontarjoajilla.

Euroviisujen historiaa

Tässä kappaleessa katsomme, kuinka Euroviisut 2020 ovat nyt mitä ovat.

Kun sodan runtelema Eurooppa rakensi itseään uudelleen 50-luvulla, Sveitsissä perustettu Euroopan yleisradioyhdistysliitto (EBU) perusti tilapäisen ryhmän kokoamaan maita kevyen viihdeohjelman ympärille.

Monacossa 1955 pidetyssä kokouksessa valiokunta laati idean kansainvälisestä laulukilpailusta, jossa maat osallistuisivat yhteen televisio-ohjelmaan, jonka lähetys näkyisi kaikissa maissa samanaikaisesti.

Kilpailu perustui jo olemassa olevaan Sanremon musiikkifestivaaliin, joka pidettiin silloin Italiassa. Sitä pidettiin aikansa teknisenä kokeena live-televisiossa. Tuona aikana oli meneillään todella kunnianhimoinen unelma yhdistää useat maat laaja-alaiseen kansainväliseen verkostoon. Satelliittitelevisiota ei vielä ollut, ja Euroviisut-verkko muodostui maanpäällisestä mikroaaltoverkosta.

Konsepti, joka tunnettiin silloin nimellä ”Eurovision Grand Prix” hyväksyttiin EBU:n kokouksessa Roomassa lokakuussa 1955. Silloin päätettiin, että ensimmäinen kilpailu järjestettäisiin keväällä 1956 Luganossa, Sveitsissä. Brittiläinen toimittaja George Campey mainitsi nimen ”Eurovision” ensimmäistä kertaa Lontoon Evenue Standardissa vuonna 1951.

Ensimmäiseen kilpailuun osallistui 7 maata, jolloin jokainen esitti 2 kappaletta. Vuonna 1956 kilpailun voitti isäntämaa Sveitsi.

Kilpailun muoto on oletetusti muuttunut vuosien varrella, vaikkakin kilpailun perusperiaatteet ovat hyvin samanlaiset. Osallistujamaat lähettävät alkuperäiset kappaleet, ja esittävät ne suorassa televisio-ohjelmassa. EBU lähettää ohjelman Euroviisuverkoston kautta samanaikaisesti kaikkiin maihin.

Maata edustaa yksi televisiolähetystoiminnan harjoittaja, joka on tyypillisesti kansallinen yleisradioyhtiö. Tämä ei kuitenkaan aina pidä paikkansa. Ohjelmaa isännöi yksi osallistujamaista, ja ohjelma lähetetään isäntäkaupungin tiloista.

Kun maat ovat esiintyneet, kappaleiden joukosta äänestetään suosikkia. Osallistujamaat eivät tietenkään saa äänestää omaa kappalettaan. Ohjelman lopussa eniten pisteitä saanut kappale voittaa. Voittaja saa itse palkinnon, ja voittajamaa kutsutaan virallisesti järjestämään tapahtumaa seuraavana vuonna.

Seuraavassa taulukossa on vielä voittajia viime vuosikymmeneltä. Euroviisut kertoimet ottavat toki tämän huomioon.

[table id=26 /]

Suomen historia Eurovisiossa

Meitä suomalaisia tietysti kaikkia koskettaa vuoden 2006 Euroviisut, kun Suomen Lordi ansaitsi ensimmäisen voiton sen jälkeen, kun Suomi oli osallistunut jo 45 vuoden ajan. Tässä käymme läpi vielä muita maininnanarvoisia hetkiä Suomen Euroviisuhistoriassa ennen Euroviisut 2020 -kilpailuja.

Euroviisut 1961 oli vuotuisen laulukilpailun kuudes vuosi. Se pidettiin Ranskan Canneissa, kun Jacqueline Boyer voitti 1960-kilpailussa Lontoossa, Iso-Britanniassa kappaleella “Tom Pillibi”. Se oli jo toinen kerta, kun Ranska järjesti kilpailun.

Kilpailuun osallistui 16, joka oli kolme maata enemmän kuin edellisessä kilpailussa. Tässä kilpailussa Suomi esiintyi ensimmäistä kertaa. Myös Espanja ja Jugoslavia lähtivät mukaan.

Ennen vuoden 2006 voittoa Suomea pidettiin Euroviisujen todellisena alisuorittajana. Ennen voittoaan, Suomi sijoittui viimeiseksi yhteensä kahdeksan kertaa. Kerran näin kävi jopa nolla pistein nykyisen pisteytysmenetelmän käyttöönoton jälkeen.

Suomen kappale vuonna 1982, Kojon “Nuku pommiin”, oli yksi vain viidestätoista kappaleesta modernin pisteytysjärjestelmän perustamisen jälkeen vuonna 1975, joka ei ansainnut pisteitä. Norja esimerkiksi oli sijoittanut vimeiseksi kuitenkin jo yksitoista kertaa ja saanut nolla pistettä neljä kertaa, mutta myös voittanut kahdesti ennen vuotta 2006.

Heikkojen tulosten takia Suomi jätettiin kilpailun ulkopuolelle vuosina 1995, 1997, 1999, 2001 ja 2003. Vuonna 2015 Suomi esitti kaikkien aikojen lyhyimmän Euroviisukappaleen minuutin ja 27 sekunnin “Aina mun pitää”-kappaleella, jonka esitti Pertti Kurikan Nimipäivät. Suomi pääsi finaaliin ensimmäistä kertaa neljän vuoden aikana vuonna 2018, kun Saara Aalto sijoittui sijalle 25.

Vuonna 2006 Suomi voitti Lordi-yhtyeellä ja sen kappaleella Hard Rock Hallelujah, joka oli kaikkea muuta kuin perinteinen pop-laulu. Laulu rikkoi ennätyksen eniten pisteitä saaneesta Euroviisukappaleesta koko Euroviisujen historiassa.

Suomi on esittänyt kappaleita pääsääntöisesti suomeksi, mutta myös kaksi ruotsinkielistä kappaletta ja muutamia englanninkielisiä kappaleita. Nähtäväksi jää, mitä Euroviisut 2020 saa Suomelta.

Suomen äänestyskuviot

Suomi perinteisesti tukee äänestyksessä muita Pohjoismaita, mutta myös naapurimaatamme Viroa. Lisäksi Unkari, jolla on yhteisiä suomalais-ugrilaisia ​​jälkeläisiä, sekä muut Baltian maat, kuten Latvia, ovat saaneet ääniä Suomesta, ja päinvastoin.

Ensimmäinen kerta, kun Ruotsi antoi Suomelle 12 pistettä Euroviisujen historiassa, oli vuonna 2006 Lordille. Vuonna 2007 he toistivat tämän antamalla 12 pistettä Hanna Pakariselle kappaleeseen “Jätä minut yksin”.

Suomi on myös antanut erityisen korkeita pisteitä Italialle, maalle, joka ei ollut kilpaillut useina ajanjaksoina. Suomi on myös ollut vahva Israelin kannattaja. Toivotaan, että Euroviisut 2020 tarjoaa menestystä Suomelle!