Kaupallinen sisältö | 18+ | Ehdot ovat voimassa

MM-jääkiekko 2018 vedonlyöntiopas

Lyö vetoa nyt MM-lätkässä! Lunasta 10€ ilmaisveto Mobilebetillä seuraavaan Suomen otteluun. Talleta ja lyö vetoa 20€, minimikerroin 2.0. Samoin ComeOn tarjoaa ilmaisvetoja jokaiseen Suomi matsiin. Saat 1€ ilmaisvedon jokaisesta Suomen maalista.

Vuosittain järjestettävät jääkiekon MM-kisat ovat jälleen kerran edessä, ja tällä kertaa isäntämaana toimii pohjoismaiden pienin jääkiekkomaa – Tanska. Vaikka Etelä-Korean talviolympialaisissa nähtiin mielenkiintoisia lätkämatseja, pelataan tämän kevään kovatasoisin jääkiekkoturnaus tanskanmaalla toukokuun aikana. MM-kisat eivät tarjoa ainoastaan viihdykettä, vaan myös rutkasti erilaisia vedonlyöntimahdollisuuksia.

MM jaakiekko 2018
Kuva: Pixabay

Lyö vetoa MM-kisoissa

Vedonlyönti Tanskan MM-kisoissa 2018

Tässä artikkelissa käymme kattavasti läpi kisojen alkuasetelmia, minkälaista turnausta odotetaan ja minkälaiset ovat Suomen lähtökohdat kohta alkaviin MM-kisoihin. Näiden pohjalta olemme luoneet pienimuotoisen vedonlyöntioppaan, jossa kerrotaan muun muassa mitä kohteita kannattaa pelata, mitä vedonlyöntitapoja kannattaa hyödyntää, mitä asioita kannattaa seurata ja mitkä vedonvälittäjät tarjoavat parhaat kertoimet jääkiekkoon.

Suomen MM-historiaa

Suomen jääkiekkomaajoukkueen historia on ollut menestyksekäs. MM-mitaleja on yhteensä 13 kappaletta, joista kaksi on kultaisia, kahdeksan hopeisia ja kolme pronssisia. Vanhemmille ihmisille mieleenpainuvin turnaus pelattiin vuonna 1995, jolloin Suomi voitti rakkaan naapurimaan ruotsin MM-finaalissa 4-1. Nuoremmat lätkäfanit muistavat taas vuoden 2011 MM-finaalin, jossa Suomi voitti jälleen kerran Ruotsin tylyin 6-1 lukemin. Olympialaisista Suomi on kerännyt talteen kaksi hopeaa ja neljä pronssia. Jääkiekon maailmacupeista Suomi on saavuttanut yhden hopeisen mitalin vuonna 2004.

Menestyksen perusteella voidaan sanoa, että Suomi on aina vahva mitalisuosikki – on kyseessä sitten vuosittaiset MM-kisat, Olympialaiset tai neljän vuoden välein järjestettävä maailmancup. Vuosien varrella eri jääkiekkokilpailut ovat muuttuneet, ja näihin syihin pureudumme seuraavaksi.

Joukkueiden kokoonpanot eri kilpailuissa

Kun arvioidaan joukkueiden vahvuuksia alkavissa kisoissa, huomio kohdistuu valmentajan lisäksi pelaajiin, jotka joukkueeseen on valittu. Eri kilpailuissa valmentaja ei pääse kuitenkaan vapaasti napsimaan pelaajia joukkueeseen, vaan tätä rajoittaa muun muassa se, missä liigajoukkueessa pelaaja pelaa. Esimerkiksi MM-kisojen kohdalla, useimmat NHL-tähdet eivät pääse pelaamaan, sillä kausi on vielä käynnissä toukokuussa. NHL:n vaikutus MM-kisoihin onkin äärimmäisen mielenkiintoinen seikka, ei ainoastaan pelien kannalta, vaan myös vedonlyöntiä ajatellen. MM-kisojen aikana pelataan NHL:n pudotuspelejä, mikä tarkoittaa sitä, että sitä mukaa kun joukkueita tippuu pleijareista, saavat maajoukkueet mahdollisesti uusia pelaajia miehistöihinsä. Toki raskaan playoff-kevään jälkeen monet NHL-pelaajat kieltäytyvät maajoukkuekutsusta, mutta esimerkiksi on ollut tapana, että venäläiset tähtipelaajat lähtevät kysymättäkin edustamaan maatansa MM-kisoihin. Ruotsalaisilla pelaajilla tilanne on taas tykännyt olla päinvastainen. Joka tapauksessa NHL tuo MM-kisoihin täysin oman mausteensa, jonka vaikutus on vuodesta toiseen äärimmäisen voimakas maajoukkueiden kokoonpanojen kannalta.

Olympialaisten voittamista pidetään suurimpana saavutuksena, jonka jääkiekkoilija voi saavuttaa maajoukkueurallansa. Vai onko asia enää näin? Aina tähän vuoteen asti Olympialaiset olivat neljän vuoden välein järjestettävä tapahtuma, johon jokainen maa sai mukaansa parhaan mahdollisen miehistön. Tämän mahdollisti se, että Olympialaisten aikaan muut jääkiekko-liigat, mukaan lukien NHL, laitettiin tauolle. Näin kukin maa pystyi noukkimaan kokoonpanoon kirkkaimmat tähtensä. Olympialaisia pystyi vertaamaan jalkapallon MM-kisoihin, jotka järjestetään niin ikään neljän vuoden välein. Jalkapalloa seuraavat tietävät varmasti, kuinka suuresta tapahtumasta jalkapallon MM-kisoissa on kyse. Vuonna 2017 tehtiin kuitenkin muutos, jonka takana seisoi Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL.

NHL teki päätöksen, että se ei osallistu Etelä-Korean Olympialaisiin. Tämä tarkoitti sitä, että Pohjois-Amerikan pääliigassa pelaavat tähdet eivät pääse edustamaan kotimaataan Olympialaisiin. Muutoksen puolesta puhuivat erityisesti NHL-seurat, jotka eivät halunneet pitää yli kahden viikon taukoa runkosarjassa Olympialaisten takia. Eri tahojen, kuten monien pelaajien, mielenilmauksista huolimatta muutos tehtiin, mikä tarkoitti selkeää tason laskua seuraaviin Olympialaisiin. Samalla se arvostus, jota jääkiekko Olympialaisissa oli tähän asti saanut, tippui jopa vuosittain järjestettävien MM-kisojen alapuolelle.

Kovatasoisin jääkiekkoturnaus on tällä tällä hetkellä maailmancup, joka järjestetään neljän vuoden välein. Jääkiekon maailmancupiin osallistuu MM-kisojen kahdeksan parasta maata, jotka jaetaan Euroopan ja Pohjois-Amerikan lohkoihin. Jääkiekon maailmancup pelataan alkusyksystä ennen NHL:n alkua, mikä tarkoittaa sitä, että osallistuvien maiden parhaimmat pelaajat pääsevät osallistumaan turnaukseen. Maailmancup teki paluun vuonna 2016, jota ennen turnaus järjestettiin vuonna 2004. Jääkiekon maailmancup on NHL:n järjestämä turnaus, jonka tavoitteena on pitää elossa arvokas ja kovatasoinen jääkiekkoturnaus, johon osallistujamaat saavat mukaansa parhaat mahdolliset joukkueet.

Tanskan MM-kisat 2018

Ensimmäistä kertaa maan historiassa Tanska pääsee isännöimään jääkiekon MM-kisoja. Kisapaikat sijaitsevat pääkaupunki Kööpenhaminassa sekä Herningissä. Pohjoismaissa Tanskaa pidetään Norjan rinnalla pienimpänä jääkiekkomaana, eikä se ole vielä toistaiseksi edennyt kertaakaan alkulohkoa pidemmälle MM-kisoissa. Tanskan jääkiekon taso on kuitenkin nousussa, ja osviittaa tästä antaa yksittäiset pelaajat, jotka ovat löytäneet paikkansa NHL-joukkueiden miehistöstä. Myös Helsingin Jokereista löytyy muutama kova tanskalainen peluri. Kuitenkaan vielä näissä kisoissa ei Tanskalta odoteta yllätystä, vaikka maa pääseekin isännöimään ensimmäisiä MM-kisoja. Jälleen kerran MM-kisojen ennakkosuosikkeja ovat Kanada, USA, Venäjä, Suomi, Ruotsi ja Tshekki. Vaikka edelliset maailmanmestaruuskilpailut ovat olleet näiden maiden totaalista dominointia, ei yllätyksiin voi olla varautumatta.

Tanskan MM-kisoihin osallistuu 16 maata, jotka on jaettu kahteen alkulohkoon:

LOHKO A:

Venäjä
Ruotsi
Tshekki
Sveitsi
Valko-Venäjä
Slovakia
Ranska
Itävalta

LOHKO B:

Suomi
Kanada
Etelä-Korea
USA
Saksa
Latvia
Tanska
Norja

Alkusarjassa kukin joukkue pelaa näin ollen seitsemän ottelua. Jatkoon kummastakin lohkosta selviää neljä joukkuetta, kun taas lohkon viimeiseksi sijoittuneet putoavat suoraan 1. divisioonan A-lohkoon ensi vuodeksi. Tuttuun tapaan puolivälieristä edetään välieriin ja lopulta aina loppu- tai pronssiotteluun. A-lohkon alkusarjapelit pelataan Kööpenhaminassa, kun taas B-lohkon matsit Herningissä. Välierät ja finaalipelit pelataan Kööpenhaminan Royal Areenalla.

Vedonlyöjän kannattaa heti alkuun pureutua kiinni alkulohkoihin. Molemmista lohkoista pystyy helposti poimimaan kolme suosikkia; A-lohkossa Venäjä, Ruotsi ja Tshekki, kun taas B-lohkossa Suomi, Kanada ja USA. Nämä joukkueet ovat melko varmoja jatkoonmenijöitä. Kun mietitään lohkojen neljättä mahdollista jatkajaa, nousee A-lohkosta esiin Sveitsi ja B-lohkosta Saksa. Erityisesti Saksa on nostanut tasoaan jatkuvasti viime vuosien aikana, ja aiheuttanut hankaluuksia erityisesti Suomelle.

Suomen joukkue

Suomen miehistöä Tanskan MM-kisoihin ei olla vielä julkaistu, minkä takia tässä kohtaa voidaan tehdä ainoastaan ennakointia siihen, ketkä pelaajat tulevat vetämään Leijona-paidan ylleen toukokuussa. Ennakkotietojen mukaan Suomen miehistö tulee koostumaan osittain samoista pelaajista, jotka pelasivat Etelä-Korean Olympialaisissa. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueeseen valitaan kovia nimiä Venäjän KHL-liigasta. Eniten potentiaalisia MM-valintoja löytyy Jokereiden joukkueesta, jossa pelaa muun muassa nuori supertähti Eeli Tolvanen. KHL ehditään pelata loppuun ennen MM-kisojen alkua, minkä takia liigan playoff-pelit eivät estä pelaajien pääsyä Tanskan MM-kisoihin.

KHL:stä saadaan toki kovia pelureita, mutta mielenkiintoisempi asia on kuitenkin se, että ketkä suomalaiset pelaajat saapuvat edustamaan kotimaataan Pohjois-Amerikasta. Maailman kovatasoisimman kiekkoliigan NHL:n pudotuspelit ovat käynnissä Tanskan MM-kisojen aikaan, mikä tuo mielenkiintoisen mausteen joukkueiden kokoonpanoihin. Ennen kisojen alkua huomio kohdistuu kuitenkin niihin joukkueisiin ja niiden suomalaispelaajiin, jotka eivät onnistu pääsemään NHL:n pudotuspeleihin.

Mainittakoon tässä kohtaa, että vaikka pelaaja saisi kutsun MM-kisoihin, on hänellä täysi oikeus kieltäytyä siitä. On kuitenkin ollut yleistä, että ne Pohjois-Amerikassa pelaavat suomalaiset, jotka eivät ole päässeet NHL:n pudotuspeleihin, ovat lähteneet uskollisesti ja ylpeinä edustamaan Leijonia saman kevään MM-kisoihin.

Tänä keväänä Suomen MM-joukkueessa voidaan nähdä Buffalon Rasmus Ristolainen, Montrealin Artturi Lehkonen sekä Florida Panthersin Aleksander Barkov. MM-ryhmään liittyvät mahdollisesti myös Carolinan tehokaksikko Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Näillä näkymin kovia suomalaiskiekkoilijoita on myös jäämässä MM-kisojen ulkopuolelle – ainakin näin alkuun. Patrik Laineen edustama Winnipeg taistelee tänä keväänä tosissaan jopa Stanley Cupin voitosta, kuten myös Mikko Koivun sekä Mikael Grandlundin edustama Minnesota. Maalivahdeista Nashvillen Pekka Rinne ja Bostonin Tuukka Rask tulevat melko todennäköisesti pelaamaan NHL:n pudotuspelejä tänä keväänä, eivätkä täten ole ensimmäisiä vaihtoehtoja Leijonien veräjänvartijoiksi Tanskan MM-kisoissa 2018.

KHL- ja NHL-liigojen lisäksi pelaajia tullaan napsimaan Suomen Liigasta sekä muista Euroopan suurimmista lätkäsarjoista. Suomen Leijonien alustava kokoonpano lyödään lukkoon huhtikuun aikana, kuten myös muiden maajoukkueiden miehistöt. Viimeistään tässä kohtaa vedonlyöjän kannattaa tehdä ensimmäinen aloite ja ottaa selvää muun muassa seuraavista asioista:

Ennakkosuosikkien kokoonpanot
Altavastaajien kokoonpanot
Tähtipelaajien määrä eri joukkueissa
Mahdollisten lisävalintojen vaikutus joukkueiden kokoonpanoon

Alkulohko

Leijonan taival Tanskan MM-kisoissa alkaa alkusarjalla, jossa vastaan asettuu mielenkiintoisia vastustajia. Heti ensimmäisenä Suomi saa vastaansa Etelä-Korean, joka nousi täksi vuodeksi MM-kisoihin alemmasta “MM-divarista”. Nopeasti voisi kuvitella, että Etelä-Korea on Suomelle helppo suupala. Talviolympialaisissa Etelä-Korea kuitenkin osoitti, että pelimiehiä löytyy myös heidän joukkueestaan. Vaikka Olympialaisissa Suomi dominoi peliä melko suvereenisti, ottelu päättyi Leijonien niukkaan 3-2 voittoon.

Etelä-Korean jälkeen Suomi kohtaa Norjan sekä Latvian. Näistä kahdesta Norjan pitäisi olla selvästi kovatasoisempi vastus, mutta toki Latvialta löytyy myös pari kovaa kiekkotaikuria. Joka tapauksessa molemmat maat tulevat olemaan altavastaajia Leijonia vastaan, tuoden näin tietynlaista painetta leijonapaitojen niskaan.

Suomen neljäs ottelu on ehkä yksi mielenkiintoisimmista, kun vastaan asettuu isäntämaa Tanska. Vaikka isännät lähtevät otteluun altavastaajina, saavat he varmasti energiaa kotiyleisöltä. Jääkiekossa kotikenttä on suuri etu, mikä saattaa nostaa heikomman joukkueen tasoa selvästi. Mielenkiinnolla jäämme siis odottamaan, minkälaisen draivin Tanska saa kotiyleisönsä edessä.

Kovimmat vastustajat Leijonat kohtaavat lohkon päätöspeleissä, joissa vastaan tulevat Kanada, Saksa sekä USA. Kuten aiemmin mainittiin, Saksa on ollut ilkeä vastus Suomelle viimeisissä arvokilpailuissa. Tämän takia sinivalkopaidat saavat antaa kaikkensa napatakseen pisteet kotiinsa. Saksan jääkiekon tasosta kertoo myös sen saavutus Talviolympialaisissa, kun joukkue eteni finaaliin kukistamalla Kanadan puolivälierissä.

Alustavasti voidaan sanoa, että Suomen alkulohkon kovin matsi tullaan pelaamaan Kanadaa vastaan. Viimeisessä kolmessa MM-turnauksessa Kanada on pelannut finaalissa, ja käteen on jäänyt kaksi kultaa ja yksi hopea. Kanadan kovan tason taustalla on se, että maa saa vuodesta toiseen useita NHL-pelaajia miehistöönsä. Sama pätee USA:n kohdalla, jonka Suomi kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussa. Näillä näkymin USA on saamassa Tanskan MM-kisoihin todella kovan miehistön, ja tähtää varmasti kisojen finaalipeleihin, joissa sitä ei olla nähty moniin vuosiin.

MM kisat jaakiekko
Kuva: Pixabay

Lyö vetoa MM-kisoissa

Parhaat vedonlyöntikohteet jääkiekkoon

Tosiasia on, että jääkiekosta ei ole helppo lyödä vetoa. Kun tarkastellaan esimerkiksi NHL:n sarjataulukkoa, on helppo huomata, että joukkueiden välillä ei ole suuria piste-eroja. Tämä tarkoittaa sitä, että pelit ovat äärimmäisen tasaisia, eikä pitkiä voittoputkia nähdä useinkaan. Tällä tavalla jääkiekko eroaa esimerkiksi jalkapallosta, jossa tyypillistä on, että liigassa pelaa muutama joukkue, jotka tunnistetaan jo kauden alussa mestarisuosikeiksi.

Jalkapallossa voittajaveto on maksava vedonlyöntimuoto, kun jääkiekossa ei niinkään. Erityisesti ne, jotka lyövät 1X2 kohteita monivetona jääkiekossa, häviävät rahaa pitkällä aikatähtäimellä. Tämän takia lätkäveikkaajan kannattaa harkita myös muita vedonlyöntitapoja, joita ovat muun muassa yli/ali -vedot (maalimäärä), moneyline-kohteet, tasoitusveto sekä live-veto.

Yli/ali -kohteet

Päinvastoin kuin jalkapallossa, jääkiekko-otteluissa nähdään usein paljon maaleja. Tästä kertoo maalivahtien torjuntatilastot, joista selviää, että laukauksia otetaan vastaan keskimäärin 30 kappaletta per ottelu. Jalkapallossa taas maalia kohti vedetään keskimäärin alle 10 kertaa ottelussa. Jääkiekossa melko yleinen kohde on alle/yli 4,5 tai 5,5 maalia, jota on jopa kohtalaisen helppo veikata, kun joukkueiden perustiedot ovat hallussa.

Kun veikataan jääkiekko-ottelun maalimäärää, vastakkain pelaavien joukkueiden tunteminen on kaiken A ja O. Mitä pelaajia joukkueessa pelaa, kumpi on lähtökohtaisesti parempi joukkue, joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset, jäähyherkkyys, erikoistilannepelaaminen ja maalivahdit – nämä ovat asioita, joihin kannattaa tutustua ennen vedon asettamista. Vaikka tarkoituksena ei olisi lyödä vetoa yli/ali -kohteesta, ottelun maalimäärä kannattaa tästä huolimatta arvioida, sillä siitä on hyötyä myös muuhun vedonlyöntiin.

Moneyline-vedot

Moneyline-kohteet kannattaa ottaa huomioon erityisesti niissä otteluissa, joissa pelaa kaksi ennakkoon kovaa joukkuetta. Moneyline-kohde tarkoittaa vetoa, jossa tasapelin riski katoaa. Jos ottelu päättyy tasapeliin, panostettu raha palautuu pelaajalle. Moneyline-kohteiden kertoimet ovat luonnollisesti pieniä, minkä takia niitä ei kannata pelata kohteissa, joissa vastassa on selvä ennakkosuosikki sekä altavastaaja. Eroten suurimmista jääkiekkoliigoista, MM-kisoissa pelataan paljon pelejä, joissa vastakkain asettuvat selkeästi heikompi ja vahvempi joukkue. Hyvänä esimerkkinä vaikka Suomen ensimmäinen ottelu Etelä-Koreaa vastaan. Koska tässä otteluparissa Suomi on selkeä ennakkosuosikki, kannattaa siinä pelata joko perinteistä voittajavetoa tai maalimäärää. Tämän tyyppisissä peleissä tasoitusveto on myös erinomainen vaihtoehto, johon pääsemme seuraavaksi.

Tasoitusveto

Tasoitusveto on hieman haastavampi vedonlyöntimuoto, mutta erinomainen tapa nostaa jääkiekko-ottelun lopputuleman kertoimia. Jääkiekossa tasoitusvetoa kannattaa pelata kohteisiin, jossa vastakkain on edellisen esimerkkimme tapaan ennakkosuosikki ja altavastaaja. Vaikka murskavoittoja nähdään edelleen, pienten ja suurten jääkiekkomaiden tasoerot ovat kaventuneet viime vuosien aikana. Tasoerojen kaventumisesta huolimatta, useat vedonvälittäjät antavat pienille maille jopa viiden tai kuuden maalin tasoituksia, joihin kannattaa ehdottomasti tarttua kiinni. Tasoeron pienentymisen myötä negatiivista tasoitusta suosikkijoukkueelle kannattaa välttää, kun taas suosia positiivisen tasoituksen antamista ennakkoon heikommalle joukkueelle.

Live-vedonlyönti

Live-vedonlyönti tarjoaa täysin ainutlaatuisen mahdollisuuden tehdä rahaa erityisesti niille, jotka omaksuvat ja tunnistavat nopeasti pelin kulkusuunnan. Tässä kohtaa puhutaan usein lajin asinantuntijasta, jolla on usein omaa kokemusta kyseisestä urheilulajista.

Useat vedonvälittäjät tarjoavat livekohteita MM-peleihin: kumpi joukkue tekee ensimmäisen erän ensimmäisen maalin, kuka pelaaja onnistuu maalinteossa ja nähdäänkö erässä enää maalia? Nämä ovat esimerkkejä livekohteista, joista kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Jääkiekon livekohteet ovat oikea timanttikaivos pelaajalle, joka tuntee lajin paremmin kuin omat taskunsa.

Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon vedonlyöntiä ajatellen?

Vedonlyöntiä harrastavan kannattaa jo hyvissä ajoin alkaa tehdä suunnitelmaa siitä, miten hän tulee lyömään vetoa MM-kisoissa. Kun joukkueiden kokoonpanot esitellään, kannattaa niihin tutustua pikimmiten. Tässä kohtaa kannattaa myös pitää mielessä se, että NHL:n pudotuspeleistä tippuu jatkuvasti joukkueita MM-kisojen aikana, minkä takia joukkueet voivat mahdollisesti saada kovia vahvistuksia turnauksen edetessä. Joukkueiden kokoonpanoja tarkastellessa kannattaa kiinnittää huomio erityisesti tähtipelaajiin ja maalivahteihin, joiden ympärille peli yleensä rakentuu. Taitavimmat jääkiekkoasiantijat tutustuvat myös joukkueiden valmentajiin, joiden taktiikoilla on luonnollisesti suuri vaikutus omien joukkueidensa peliesityksiin.

Kun joukkueiden kokoonpanot ovat hallussa, kannattaa tutka kohdistaa alkulohkoihin ja niissä nähtäviin peleihin. Mainittakoon tässä kohtaa, että vaikka suomalaisille Leijonien pelit ovat kiinnostavimpia, kannattaa huomioon ottaa myös muiden maiden kohtaamisia. Otteluista kannattaa alkuun suodattaa selkeät ennakkosuosikki-altavastaaja -asetelmat, kuten myös tasaisemmat, suurten jääkiekkomaiden kohtaamiset. Tunnistettuaan sopivat kohteet, pelaajan on aika valita sopiva vedonlyöntitapa. Edellä kävimme läpi jääkiekkoon soveltuvia vedonlyöntitapoja, joita ovat siis 1X2-, Yli/Ali-, tasoitusveto- sekä live-kohteet. Kun alustava suunnitelma on valmis, on aika valita sopiva vedonvälittäjä.

Lyö vetoa MM-kisoissa

Parhaat vedonvälittäjät ja bonukset MM-lätkään

Tänä päivänä betsaaja kohtaa positiivisen ongelman valitessaan sopivaa vedonvälittäjää. Olemassa on nimittäin lukematon määrä vedonlyöntisivustoja, jotka tarjoavat kärjistetysti samat kohdevalikoimat samoilla kertoimilla. Tämän takia nostamme tässä artikkelissa muutaman suomalaiselle pelurille sopivan sivuston, josta löytyy varmasti alan parhaimpia kertoimia MM-jääkiekkoon.

Mobilebet & ComeOn

Co-Gaming -yhtiön talliin kuuluvat Mobilebet ja ComeOn tavoin suomalaisten ylläpitämiä vedonlyönti- ja nettikasinosivustoja. Vaikka kyseessä on kaksi erillistä sivustoa, tarjoavat ne lähes identtiset kohteet ja kertoimet vedonlyöntiin. Sivustojen samankaltaisuudesta kertoo myös paljon niiden pohjaratkaisut, jotka ovat graafisia elementtejä lukuunottamatta täysin samanlaiset. Sivustot eroavat toisistaan kuitenkin siten, että ne tarjoavat hieman erilaisia tervetuliaisbonuksia uusille pelaajille. Vuodesta toiseen Mobilet ja ComeOn -sivustoilla on ollut tapana järjestää pieniä kilpailuja jääkiekon MM-kisojen aikaan.

Suunnitelma on kaiken A ja O

MM-kisojen alkuun on vielä aikaa, minkä takia tässä kohtaa aika kannattaa käyttää järkevästi ja tehdä mahdollisimman tarkka ennakkosuunnitelma vedonlyöntiin. Suunnitelma kannattaa aloittaa tutustumalla joukkueisiin ja sen jälkeen siirtyä alkulohkossa pelattaviin otteluihin. Kun kohteet ovat selvillä, mietitään, mikä vedonlyöntitapa olisi paras tiettyyn kohteeseen. Jos mahdollista, älä tyydy pelkästään 1X2-betsaamiseen, vaan ota mukaan myös muita vedonlyöntimuotoja, joita kävimme läpi aikaisemmin.

Turnauksen aikana kannattaa varautua siihen, että alustava vedonlyöntisuunnitelma tulee muuttumaan. Tähän vaikuttaa se, että pelien edetessä esiin nousee joukkueita, jotka ovat saaneet pelinsä kulkemaan. Päinvastoin jokin ennakkosuosikki saattaa olla täysin kesäloma-modessa jo turnauksen alussa, ottaen mielenkiintoisia pistemenetyksiä altavastaajilta. Hyvä esimerkki on Venäjä, jolle on ollut tyypillistä pelata melko löysää alkulohkopeleissä. Yleisesti suurilla jääkiekkomailla on ollut tapana ottaa lohkopeleihin asenne, että “pelaillaan nämä pelit nyt pois alta”. MM-kisojen ensimmäisissä peleissä kannattaa siis varautua yllätyksiin, ja paras mahdollinen tapa ennakoida nämä, on seurata mahdollisimman tarkasti joukkueiden tekemistä kisojen aikana. Monet vedonvälittäjät, kuten suurin osa edellä mainituista, tarjoavat pelaajilleen blogi-osion, jossa kerrotaan tuoreimpia uutisia MM-kisoihin liittyen.

Pudotuspelit

MM-kisojen mielenkiintoisimmat pelit alkavat pudotuspelivaiheessa. Viimeistään tässä kohtaa myös ne maat, jotka ovat ottaneet “löysästi” turnauksen ensimmäiset pelit, alkavat pelaamaan. Pleijareihin oman mausteensa tuo myös uudet pelaajat, jotka saapuvat NHL:stä. Kun maa on selvinnyt MM-kisojen pudotuspeleihin, haaveensa Stanley Cupista menettäneet NHL-tähdet tulevat yleensä mieluusti edustamaan kotimaataaan MM-kisoihin. Toki esimerkiksi ruotsalaisilla NHL-tähdillä on ollut tapana lähteä viettämään kesälomaa pudotuspelien jälkeen, vaikka maajoukkuekutsu olisikin saapunut postilaatikkoon. NHL-tähdet luonnollisesti vahvistavat MM-kisojen pudotuspeleissä pelaavien joukkueiden miehistöjä, mikä kannattaa ottaa huomioon vedonlyönnissä.

MM-kisojen tulevaisuus

Jääkiekko Talviolympialaisissa koki suuren muutoksen tänä vuonna, kun NHL teki päätöksen, että se ei osallistu tapahtumaan. Pettymys oli suuri erityisesti jääkiekkokansalle, mutta myös pelaajille, joille Olympialaisten voittaminen oli tähän asti suurin mahdollinen saavutus. Vaikka NHL-pelaajia ei nähty vuoden 2018 talviolympialaissa, ei se välttämättä tarkoita sitä, etteikö heitä nähtäisi siellä jatkossa.

Jääkiekon maailmancup on toistaiseksi kovatasoisin jääkiekkoturnaus. Maailmancup on kuitenkin saanut kritiikkiä siitä, että se ei ole “virallisesti” maiden välinen turnaus, sillä esimerkiksi vuonna 2016 siihen osallistui Euroopan tähdistöjoukkue, joka koostui muiden kuin osallistujamaiden tähtipelaajista. Kieltämättä tietynlainen fiilis lähtee, kun kisoissa pelaa maajoukkueiden lisäksi “erityisjoukkueita”, joiden tarkoitus on pitää kisojen taso korkealla.

Jääkiekon MM-turnaus on toistaiseksi ainoa turnaus, joka on ylläpitänyt perinteitä jo usean vuosikymmenen ajan. Vaikka NHL:n pudotuspelien takia maat eivät saa koottua kisoihin kovinta mahdollista pelaajanippua, on kyseessä arvokas turnaus, jonka jokainen jääkiekkoilija haluaa urallansa voittaa. Olympialaisten ja maailmancupin tulevaisuudesta on vaikea sanoa, mutta sen sijaan jääkiekon MM-kisojen odotetaan nojaavan perinteisiin vielä useiden vuosien ajan.

Lyö vetoa MM-kisoissa