Kaupallinen sisältö | 18+ | Ehdot ovat voimassa

Valioliiga 2017-18 vedonlyöntiopas

Nyt kannattaa pitää silmät auki, sillä vuorossa on artikkeli, jossa kerromme tipit ja vinkit liittyen Valioliiga-kohteiden veikkaamiseen. Artikkeli kattaa kaiken netin parhaista kertoimista aina tilastoihin ja bonuksiin asti.

Valioliiga vedonlyönti
By Pommes104, [CC-BY-SA-3.0], Wikimedia Commonsista

LYÖ VETOA VALIOLIIGA-KOHTEISTA TÄÄLTÄ

Englannin Valioliiga on todennäköisesti maailman suosituin vedonlyöntikohde, mutta samalla myös yksi haastavimmista. Haasteen vedonlyöntiin tuo se, että liigan joukkueet ovat niin tasaisia, että sarjan alapäässä majailevat joukkueet antavat lähes aina kovan vastuksen liigan kärkijoukkueille, eikä murskalukemia päästä paljoakaan näkemään, kuten Euroopan muissa liigoissa.

Tämä tarkoittaa sitä, että ainoastaan pelien seuraaminen ei riitä, vaan sinun täytyy pystyä katsomaan syvemmälle. Lähesty pelejä eri näkökulmista ja anna tutkimustyöhön tarpeeksi aikaa. Perinteinen kärki- vs. jumbojoukkue -taktiikka ei Valioliigassa siis toimi, vaan ainoastaan syö rahat pelitililtäsi.

Koska me tiedämme miten homma oikeasti toimii, olemme luoneet artikkelin, jossa käymme läpi asioita, joita Valioliiga-veikkaajan olisi syytä tietää. Kun kyseiset asiat ovat hallussa, tuloksena on entistä tuottavampi Valioliiga-veikkaaminen.

Parhaat Valioliiga vedonvälittäjät

Koska netistä löytyy satoja eri vedonlyöntisivustoja, saattaa oikean valitseminen olla joillekin haastavaa. Tämä takia olemme nostaneet esille näistä omat suosikkimme, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun!

SijaVedonvälittäjäValikomaKertoimetRekisteröidy
1bet3655/55/5bet365
2Unibet5/54/5Unibet
3Bethard4/54/5Bethard
4ComeOn4/54/5ComeOn
5Mobilebet4/54/5Mobilebet

bet365

Jos pitäisi nimetä tämän hetken vedonlyöntisivustojen ykkönen, olisi se ehdottomasti bet365. Sivusto tarjoaa käsittömän valikoiman erilaisia vedonlyöntikohteita ja bonuksia uusille asiakkaille. Ja kun mietitään tämän hetken markkinoita, bet365 nousee helposti muiden yläpuolelle huikealla vedonlyöntivalikoimallaan, jonka kertoimet jättävät taakseen suurimmatkin kilpailijat.

Rohkaistakseen asiakkaitaan pelaamaan Valioliiga-kohteita, bet365 tarjoaa täysin ainutlaatuisia etuja juurikin Valioliiga-kohteisiin.

Unibet

bet365:n jälkeen voidaan mukavasti toiseen valtavaan vedonlyöntisivustoon, joka on totta kai naapurimaasta kotoisin oleva Unibet. Ruotsalainen Unibet on useimmille suomalaisille pelureille hieman tutumpi nimi kuin bet365, johon varmasti suurin syy on suomenkieliset sivut.

Vaikka bet365-sivustoa pidetään Valioliiga-kohteiden kuninkaana, antaa Unibet sille erinomaisen vastauksen äärimmäisen kattavalla ja kilpailukykyisellä Valioliiga-valikoimallaan.

Bethard

Vaikka jättiläiset kuten bet365 ja Unibet hallitsevat suurta osaa vedonlyöntimarkkinoista, on tilaa jätetty myös hieman pienemmille vedonlyöntisivustoille. Yksi näistä on Bethard, joka on löytänyt oman paikkansa vedonlyönnin ihmeellisestä maailmasta.

Vaikka Bethardin kohdevalikoima on melko suppea eivätkä kertoimetkaan ole alan parhaimmasta päästä, tarjoaa se laajan valikoiman muun muassa Valioliiga-kohteita. Lisäksi Bethard tunnetaan laajasta eSports-kohdetarjonnastaan.

ComeOn ja Mobilebet

Pelijätti Co-Gamingin omistamat tytärsivustot ComeOn ja Mobilebet ovat hyviä esimerkkejä pelihuoneista, jotka ovat erityisesti suomalaisten mieleen. Koska sivustot ovat saman peliyhtiön operoimia, on luonnollista, että niiden vedonlyöntiosiot ovat melko samanlaisia. Molemmat vedonlyöntisivustot tarjoavat kokoonsa nähden mukavan vedonlyöntivalikoiman, jota tukee nykypäivälle tuttu live-vedonlyönti. Koska sekä ComeOnin että Mobilebetin vedonlyöntiosiot ovat viimeisen päälle hiottuja, on Valioliigaa-seuraavalla vedonlyöjällä helppo työ löytää omat pelinsä sivujen vakuuttavasta pelivalikoimasta.

Kun aloitat Valioliiga-kohteiden veikkaamisen, kannattaa tueksi etsiä eri vedonlyöntisivustojen tarjoamia bonuksia ja etuja. Koska bonuskoodien ja ilmaisvetojen löytäminen saattaa olla joskus hieman haastavaa, olemme koonneet taulukon eri vedonlyöntisivustoista ja näiden tarjoamista bonuksista. Tsekkaa siis taulukko, vertaile bonuksia ja valitse itsellesi sopivin!

Parhaat Valioliiga vedonlyöntibonukset

Kun aloitat Valioliiga-kohteiden veikkaamisen, kannattaa tueksi etsiä eri vedonlyöntisivustojen tarjoamia bonuksia ja etuja. Koska bonuskoodien ja ilmaisvetojen löytäminen saattaa olla joskus hieman haastavaa, olemme koonneet taulukon eri vedonlyöntisivustoista ja näiden tarjoamista bonuksista. Tsekkaa siis taulukko, vertaile bonuksia ja valitse itsellesi sopivin!

SijaTarjousKts. bonuskoodi
Unibet100% 100€ asti & 10 mobiiliveto*Unibet
Mobilebet Talleta 20€ saat 60€*Mobilebet
ComeOn Talleta 10€ saat 50€*ComeOn
Bethard 125% aina 125€ asti*Bethard
Leo Vegas 100% aina 50€ asti*Leo Vegas
*Vain yli 18-vuotiaille ja uusille asiakkaille. Säännöt ja ehdot voimassa

 

Unibet

UnibetPohjoismaiden vedonlyöntijätti Unibet hemmottelee pelaajiaan mukavalla bonuskoodilla, jolla se tarjoaa mukavan 110€ lisäarvon pelihuoneen uusille pelaajille. Pähkinänkuoressa Unibetin vedonlyöjän starttipakettiin kuuluu 100€ talletusbonus sekä 10€ riskitön mobiiliveto. Kun yhdistät bonuksen vedonlyöntiin, kannattaa ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • Raha tulee kierrättää neljä kertaa kohteissa, joiden kerroin on 1.4 tai yli.
 • Bonuksen kierrätys tulee suorittaa 35 päivän sisällä.
 • Yhdistetyt Live- ja Pre-vedot eivät kierrätä bonusta.

Mobilebet

MobilebetMobiilipelaamiseen erikoistunut Mobilebet tarjoaa hieman muista poiketen kahta erilaista bonuskoodia, jotka pitävät huolen, että vedonlyönti alkaa mukavasti. Molemmat bonuskoodit ovat tervetuliaisbonuksia ja täten ainoastaan uusien pelaajien hyödynnettävissä. Mobilebet bonuskoodeista ensimmäinen tuplaa ensitalletuksesi aina 300€ asti, kun taas toinen triplaa 20€ ensitalletuksen 60€ asti. Molemmat bonukset soveltuvat vedonlyöntiin, mutta seuraavat asiat kannattaa kuitenkin ottaa huomioon:

 • Vedonlyönnissä 100% talletus tulee kierrättää 8 kertaa, kun taas 200% ainoastaan 5 kertaa. Minimikerroin molemmissa tapauksissa on 1.80.
 • Kierrätysvaatimus on suoritettava 30 päivän sisällä bonuksen aktivoimisesta.
 • Kahdesta tervetuliaisbonuksesta vain toista on mahdollista käyttää rekisteröitymisen yhteydessä.

LYÖ VETOA VALIOLIIGASTA TÄÄLTÄ

Näin lyöt vetoa Valioliigasta

Kuten artikkelin alussa jo mainittiin, monien taktiikka vedonlyöntiin on se, että laitetaan suosikki voittamaan altavastaaja. Ongelma on kuitenkin se, että Valioliiga-joukkueet ovat niin tasaväkisiä, että esimerkiksi tasapelejä tulee äärimmäisen paljon. Koska Valioliiga-kohteiden veikkaaminen on haastavaa, vaatii se tarkkuuttaa pelien, kertoiminen ja erilaisten tilastojen tarkastelun suhteen.

Avain menestyksekkääseen vedonlyöntiin on arvon löytäminen. Koska top 6 -joukkueiden kertoimet ovat usein matalia, on niistä vaikea repiä irti rahallista arvoa. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö niitä kannattaisi pitää silmällä. Ennen veikkausten tekoa, kannattaa kuitenkin punnita ja tarkastella myös muita vaihtoehtoja – erityisesti sarjan keskitason joukkueiden välisiä otteluita.

Näin lyöt vetoa Valioliigasta
By Peter Woodentop, [CC BY-SA 2.0], lähde: Wikimedia Commons

Kohteet ennen kauden alkua

Ennen kauden käynnistymistä on mahdollista asettaa vetoja, jotka saattavat osoittautua hyvinkin arvokkaiksi tulevan kauden kannalta. Kesän siirtoikkunan aikana tapahtuu nimittäin äärimmäisen merkittäviä asioita, joilla saattaa ja usein onkin suuri vaikutus joukkueiden tulevaan kauteen. Muutokset kohdistuvat yleensä pelaajiin, mutta kannattaa pitää mielessä lisäksi se, että myös johdossa tapahtuu muutoksia. Koska edellä mainitut muutokset joukkueissa vaikuttavat suurella kädellä joukkueen tulevaan kauteen, avaa se mahdollisuuden suuriinkin voittoihin vedonlyöjän kannalta.

Hyvänä esimerkkinä Leicester City, joka nappasi Valioliigan voiton kaudella 2015/2016. Joukkueen kerroin Valioliigan voittajaksi ennen kauden alkua oli 5000/1. Kuinkahan moni bettasi Vardyn ja kumppanit voittamaan?

Eri vedonlyöntisivustot tarjoavat erilaisia ennakkovetoja Valioliiga-kohteisiin, joista muutama esimerkki alapuolella:

 • Valioliiga voittaja
 • Valioliiga top 2
 • Valioliiga top 4
 • Valioliiga top 6
 • Valioliiga top 10
 • Valioliiga top 3 viimeistä
 • Valioliigan huippu joulutaukoon mennessä
 • Valioliigan häntäpää joulutaukoon mennessä.

Valioliiga Tasoitusveto

Tasoitusveto (handicap betting) on jotain todella mielenkiintoista. Etsit joukkuetta, joka tulee mielestäsi ylisuoriutumaan muiden kustannuksella. Joukkue, joka on ennakkosuosikki liigan voittajaksi, aloittaa ilman “handicapia” eli tasoitusta. Kaikki muut Valioliiga-joukkueet saavat + -pisteen, ja pisteet nousevat aina niinkin korkealle kuin noin 45 pisteeseen, joita jaetaan liigan karsijakandidaateille.

Esimerkiksi ennen viime kauden alkua Bet365 antoi Valioliigan jokaiselle joukkueelle kertoimen 16.00. Kun joukkueille lisättiin vielä omat tasoituspistemäärät, saatiin joukkueille omat kertoimet. Englannin Valioliigaa seuraavat muistavat varmasti, kuka voitti mestaruuden kaudella 2015/16. Kyseessä oli yllättäjä Leicester, jonka suoritus teki useista vedonlyöntisivustoista kertaheitolla varovaisempia. Nimittäin ne taitavat, pähkähullut tai älyttömän onnekkaat, jotka laittoivat Leicesterin tasoitusvedossa voittamaan tulevan Valioliiga-kauden, nettosivat panostuksensa takaisin noin 5000-kertaisina.

Maalikuningas Vedonlyönti

Toinen mielenkiintoinen tapa lyödä vetoa ennen Valioliigan starttausta, on veikata parasta maalintekijää.

Vedonlyönti on niinkin yksinkertaista, kuin yrittää veikata kuka pelaaja tulee tykittämään eniten maaleja tulevalla Valioliiga-kaudella.

Kun tarkastellaan oheista pelaajalistaa, voidaan todeta, että erityisesti viime vuosina kovimmat maalintekijät ovat löytyneet suurimmista Valioliiga-joukkueista. Viimeisenä kolmena kautena verkkoja on heilutellut tutut nimet kuin Luis Suarez, Sergio Aguero ja Harry Kane.

KausiPelaaja(t)Joukkue(et)Maalit
1992-1993Teddy SheringhamNottingham Forest ja
Tottenham Hotspur
22
1993-1994Andy ColeNewcastle United34
1994-1995Alan ShearerBlackburn Rovers34
1995-1996Alan ShearerBlackburn Rovers31
1996-1997Alan ShearerNewcastle United25
1997-1998Dion DublinCoventry City18
Michael OwenLiverpool18
Chris SuttonBlackburn Rovers18
1998-1999Jimmy Floyd HasselbainkLeeds United18
Michael OwenLiverpool18
Dwight YorkeManchester United18
1999-2000Kevin PhillipsSunderland30
2000-2001Jimmy Floyd HasselbainkChelsea23
2001-2002Thierry HenryArsenal24
2002-2003Ruud van NistelrooyManchester United25
2003-2004Thierry HenryArsenal30
2004-2005Thierry HenryArsenal25
2005-2006Thierry HenryArsenal27
2006-2007Didier DrogbaChelsea20
2007-2008Cristiano RonaldoManchester United31
2008-2009Nicolas AnelkaChelsea19
2009-2010Didier DrogbaChelsea29
2010-2011Carlos TevezManchester City20
Dimitar BerbatovManchester United20
2011-2012Robin van PersieArsenal30
2012-2013Robin van PersieManchester United26
2013-2014Luis SuarezLiverpool31
2014-2015Sergio AgueroManchester City26
2015-2016Harry KaneTottenham Hotspur25

Kertoimet veikatessa parasta maalintekijää alkavat 4/1:sta ja keskiarvokerroin pelaajien kohdalla, joilla on realistiset mahdollisuudet voittaa, pyörii 20/1 paikkeilla.

Valioliiga Vedonlyöntivinkit

Englannin Valioliigan ainutlaatuisen luonteen takia, olemassa on paljon tipsejä, jotka auttavat sinua ennustamaan pelejä ja löytämään parhaimmat kertoimet!

Tulosveto

Vaikka Englannin Valioliigaa pidetään ehkä jopa maailman viihdyttävimpänä jalkapalloliigana, liigan tyypillisin lopputulos ei ole samalla linjalla tämän kanssa.

Noin 10% peleistä päättyy 1-0. Myös 1-1 tasapeli on yleinen ja käsittää myös noin 10% kaikkien pelien lopputuloksista.

Oheinen taulukko kertoo Valioliiga-kauden 2016/17 ensimmäisen 353 pelin lopputulokset. Kuten edellä kerrottiin, 1-0 ja 1-1 lopputulokset ovat äärimmäisen yleisiä, ja tämä ilmenee myös taulukosta.

Lopputulospelit% kaikista peleistä
1-03710.48%
1-13710.48%
2-0318.78%
2-1267.37%
0-0267.37%
3-1246.80%
1-2226.23%
0-1195.38%
2-2174.82%
3-0174.82%
0-2154.25%
1-3123.40%
0-3102.83%
4-0102.83%
3-282.27%
0-461.70%
1-461.70%
4-261.70%
4-151.42%
5-030.85%
2-330.85%
2-420.57%
3-320.57%
3-420.57%
6-120.57%
6-310.28%
5-110.28%
5-410.28%
4-310.28%
1-510.28%

Veikatessa pelin lopputulosta, edellä mainitut asiat kannattaa pitää mielessä. Erityisen mahdollisia 1-1 ja 1-0 lopputulokset ovat silloin, kun joukkueet ovat lähellä toisiaan sarjataulukossa. Lisäksi, kun joukkueet ovat lähellä toisiaan sarjataulukossa, ovat kertoimet yleensä melko korkeat.

Valioliigakausi 2016/17 oli myös erityinen siltä osin, että pääsimme näkemään normaalia enemmän maaleja. Edelliseen kauteen verrattuna keskiverto maalimäärä nousi 2.8 / ottelu.

Pelin lopputulosta veikatessa kannattaa ottaa huomioon myös se, kuinka usein molemmat joukkueet tekevät maalin Valioliiga-ottelussa. Kyseessä on nimittäin melko alhainen prosenttiosuus, ja ainoastaan 50.71% Valioliiga-matseista molemmat joukkueet onnistuivat iskemään pallon maalin perukoille.

Kotietu

Jos jokin asia on jäänyt vedonlyönnissä varjoon, niin kotietu. Tämän todisti viimeistään Valioliigakausi 2016/17, joka viimeistään osoitti meille, kuinka suuri rooli kotiedulla on jalkapallomatsissa. Hyvänä esimerkkinä Burnley, joka pitää hallussaan uskomattomia kotikenttäennätyksiä, kun taas vieraspeleistä pisteiden saaminen vaikuttaa äärimmäisen hankalalta tehtävältä..

Seuraavat tilastot kannattaa painaa mieleen:

49% peleistä ovat kotivoittoja.
23% peleistä ovat tasapelejä.
28% peleistä ovat vierasvoittoja.

Viimehetken maalit

Peliaika alkaa lähestyä loppuaan, 80 minuuttia pelattu, veikkauksesi on osumassa oikeaan ja kertoimet nousevat jatkuvalla vauhdilla. Ajattelet, että voitto on varma. Älä kuitenkaan nuolaise ennenkuin tipahtaa…

Valioliigassa kaudella 2016/17 18.1% maaleista tehtiin 80 peliminuutin jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että 973 maalista 176 tehtiin viimeisen 10 minuutin aikana. Aloita siis juhliminen vasta, kun tuomari on viheltänyt pelin poikki.

Tietoa Valioliigasta

Valioliigan katsotaan alkaneen vuonna 1992, kun Englannin silloisen ykkösdivisioonan joukkueet erosivat The Football Leaguen alaisuudesta, ja saivat näin päätösvallan televisiointi- ja sponsorisopimusasioissa itselleen.

Jälkeenpäin voidaan sanoa, että kyseinen teko kannatti, sillä tänä päivänä Englannin Valioliiga on maailman seuratuin jalkapalloliiga ja jokainen liigassa pelaava joukkue nettoaa itselleen 8.3 miljoonan TV-tulos yhdestä kaudesta.

Ne, joille Englannin Valioliiga ei ole tuttu, voidaan vielä tässä kohtaa avata, että kyseessä on Englannin jalkapallon huippuliiga.

Valioliiga koostuu 20 seurasta, ja se muuttuu jatkuvasti, sillä joka kausi liigasta putoaa ja liigaan nousee joukkueita.

Tarkennuksena vielä, joka kausi Valioliigasta putoaa kolme häntäpään joukkuetta Englannin Championship-sarjatasolle. Tasapainona joka kausi Championship-sarjasta nousee kolme uutta kandidaattia Valioliigaan, joiden ensimmäinen tehtävä on normaalisti säilyttää paikkansa vielä ainakin toiselle kaudelle.

Valioliiga-kausi alkaa elokuussa ja jatkuu aina seuraavan vuoden toukokuun loppuun asti. Jokainen joukkue pelaa kauden aikana yhteensä 38 ottelua, joka koostuu yhdestä kotiottelusta ja yhdestä vierasottelusta jokaista joukkuetta vastaan.

Joukkue, joka haalii eniten pisteitä kyseisestä 38 ottelusta, kruunataan Valioliigan mestariksi. Lisäksi voittaja saa paikan suoraan tulevan kauden Mestareiden Liigan lohkovaiheeseen. Suoraan lohkovaiheeseen etenevät myös Valioliigassa toiseksi ja kolmanneksi edenneet, kun taas neljänneksi sijoittunut joutuu raivaamaan tiensä Mestareiden Liigan ensimmäiseltä kierrokselta asti.

Valioliigassa viidenneksi sijoittunut saa paikan Eurooppa-liigasta. Kaudelta 2015/16 Eurooppa-Liigaan päässyt Manchester United käytti myös mahdollisuutensa hyväkseen, ja otti voiton kotiin kukistan Ajaxin puhtaasti 2-0. Myös Valioliigassa kuudenneksi ja seitsemänneksi sijoittuneilla on mahdollisuus päästä kamppailemaan Eurooppa-Liigan voitosta, mutta tämä riippuu joukkueiden menestyksestä FA- ja English League Cupeissa.

Cup-loppuotteluiden voittajat saavat nimittäin paikan Eurooppa-Liigassa. Jos kuitenkin kyseiset voittajat ovat jo ansainneet paikkansa Eurooppa-Liigassa sarjasijoitustensa myötä, myönnetään paikat kuudenneksi ja seitsemänneksi sijoittuneille.

Kuten monet jalkapallofanit tietävät, Manchester United on Valioliigan historian menestyksekkäin seura. Valmentaja Sir Alex Fergusonin johdolla “Punaiset Paholaiset” voittivat uskomattomat 13 liigamestaruutta.

Valioliiga voittajat
By Seán Murray, [CC BY-SA 2.0], lähde: Wikimedia Commons
KausiVoittajaPisteetToiseksi sijoittunutPisteet
1992-1993Manchester United84Aston Villa74
1993-1994Manchester United92Blackburn Rovers84
1994-1995Blackburn Rovers89Manchester United88
1995-1996Manchester United82Newcastle United78
1996-1997Manchester United75Newcastle United68
1997-1998Arsenal78Manchester United77
1998-1999Manchester United79Arsenal78
1999-2000Manchester United91Arsenal73
2000-2001Manchester United80Arsenal70
2001-2002Arsenal87Liverpool80
2002-2003Manchester United83Arsenal78
2003-2004Arsenal90Chelsea79
2004-2005Chelsea95Arsenal83
2005-2006Chelsea91Manchester United83
2006-2007Manchester United89Chelsea83
2007-2008Manchester United87Chelsea85
2008-2009Manchester United90Liverpool86
2009-2010Chelsea86Manchester United85
2010-2011Manchester United80Chelsea71
2011-2012Manchester City*89Manchester United89
2012-2013Manchester United89Manchester City78
2013-2014Manchester City86Liverpool84
2014-2015Chelsea87Manchester City79
2015-2016Leicester City81Arsenal71
2016-2017Chelsea93Tottenham86

LYÖ VETOA VALIOLIIGASTA TÄÄLTÄ