Kaupallinen sisältö | 18+ | Ehdot ovat voimassa

Yleisimmät virheet urheiluvedonlyönnissä

Tämä opas koostuu kahdesta osa-alueesta, esittäen vähiten kannattavia vedonlyöntitapoja, sekä tarjoten näkemyksiä joihinkin yleisimmistä virheistä ja suuntaviivoja menestyksekkääseen urheiluvedonlyöntiin. Yhdistämällä nämä osa-alueet sinun suorituksesi pitäisi parantua varsinkin jos olet aloittelija.

Huonoimmat vedonvälittäjäsi tarjoamat vedot

Osa markkinoiden suosituimmista vedoista eivät ole suositeltavia. Näistä kaksi sopivat erityisesti rahan häviämiseen ja ovat siksi vedonvälittäjien suosikkivetoja. Jos onnistut välttämään näitä vetoja, tulet säästämään rahaa.

Urheiluvednolöynnin virheet
By Betting Bad, [Public domain], lähde: Wikimedia Commons

Akkumulaattorit

Pitkälti jokainen vedonlyöjä on lyönyt vetoa akkumulaattoreita hyödyntäen, toiveenaan korkeiden kertoimien yhdistäminen muutamaan turvalliselta näyttävään valintaan. Tämä pätee erityisesti pelaajiin, jotka tallettavat 10 euroa joka perjantai jollekin pelitileistään, toiveenaan rikastua viikonlopun aikana. Totuus on kuitenkin se, että akkumulaattorivedot ovat yksi suurimmista vedonvälittäjien tulonlähteistä, ja jo se osoittaa kuinka huono niiden arvo on vedonlyöjille.

Akkumulaattori esimerkki

Vedonlyöntitositteessasi on seuraavat viisi peliä:

 • Chelsea voittoon kertoimella 1.50
 • Yli 2.5 maalia Liverpoolin ja Tottenhamin välisessä ottelussa kertoimella 1.75
 • Newcastle ja Crystal Palace tasapeliin kertoimella 3.50
 • Manchester City voittoon vierasottelussa kertoimella 1.90
 • Arsenal +1 Aasialaisella tasoituksella kertoimella 2.20

Viiden kohteen kertoimet kerrotaan seuraavalla tavalla: 1.50 x 1.75 x 3.50 x 1.90 x 2.20 = 38.40

Kuten näet, vedonlyöntitosite näyttää vedot houkuttelevalla 38.40 kertoimella, joka tarkoittaisi osuessaan 384.00€ palautusta 10€ panostuksella. Kuitenkin, todennäköisyys että kaikki vedot voittavat, ja kertoimet käyvät toteen on alle 3 %. Tämä heikko tuotto heikkenee entisestään pelejä lisätessä.

Sama teoria pätee edellisestä hieman eroavaan toiseen lähestymistapaan. Useat vedonlyöjät ottavat mukaan monivetoihinsa vain muutamia joukkueita, jotka ovat selkeitä ennakkosuosikkeja. He suosivat joukkueita kuten Barcelona, Bayern Munich ja Manchester City. Kolme joukkuetta kertoimella 1.30 tuottavat yhteensä 2.20 kertoimen. Tämä saattaa kuulostaa hyvältä tarjoukselta, mutta urheilussa on aina yllättäviä tuloksia. Jos Bayern yllättäen pelaakin tasan Frankfurtin kanssa, koko veto epäonnistuu.

Akkumulaattorivedon asettaminen on sama kuin yrittäisi voittaa lotossa. Jos metsästät jackpot päävoittoa, moniveto on sinua varten. Kuitenkin, jos haluat pitää rahasi taskussasi, vältä tämän kaltaisia vetoja näiden kahden syyn takia:

Kasvavat kertoimet tarkoittavat kasvavaa riskiä

Mitä enemmän pelejä vedonlyöntitositteeseen lisää, sitä korkeampi todennäköisyys on, että joku otteluista ei pääty kuten olet odottanut. Sinun tulisi aina muistaa, että yksikin häviävä valinta kaataa koko akkumulaattorivetosi.

Vedonvälittäjät rajoittavat voittoja

Vaikka olisitkin onnekas ja sinun akkumulaattorivetosi voittaisi, huomaat kuitenkin pian että vedonvälittäjät asettavat rajat potentiaalisille tuotoille. Tämä tarkoittaa sitä, että voitto on rajattu tiettyyn rahasummaan. Summa riippuu välittäjästäsi, mutta yleinen raja on 20 000€ joka on siis maksimivoitto.

Esimerkkinä, oletetaan että onnistut valitsemaan 12 voittavaa vetoa 12 pelin akkumulaattorivedossa joka tuottaa 30 000€. Valitettavasti rajoitusten takia et kuitenkaan saisi täyttä summaa. Tämä on turhauttavaa, ja yksi seuraus tulevaisuuden rajoitetuista kertoimista. Vedonvälittäjät ovatkin yleisesti melko allergisia voittaville asiakkaille. Kuitenkin, on tapauksia joissa akkumulaattorivedot voivat olla hyödyllisiä. Sanotaan, että tunnistat pari arvovetoa (selitettynä myöhemmin tässä oppaassa). Näiden yhdistämisessä, ja täten kerrointen moninkertaistamisessa ei ole mitään vikaa. Valitettavasti, se on kuitenkin helpommin sanottua kuin tehtyä, varsinkin jos kyseessä on aloitteleva pelaaja. On yksi vedonlyönnin avaintaitoja löytää vetoja joilla on arvoa, ja ne jotka pystyvät tähän, menestyvät vedonlyönnissä pitkällä tähtäimellä.

Livevedot

Livevedonlyönti jalkapallosta sekä muista lajeista on kasvanut yhdeksi suosituimmista online vedonlyöntipalveluiden vedonlyönnin muodoista, ja trendi näyttää vain kasvavan. On olemassa yksi yleinen livevedonlyönnin ominaisuus: vain harvoin löydät arvoa tämän tyylisistä vedoista. Ei ole mahdotonta löytää kertoimia jotka ovat korkeita, mutta se on vaikeaa. Vedonvälittäjät ovat erittäin taitavia livevetojen kertoimien kokoamisessa, joten sinulla voi olla vain muutama sekunti aikaa löydä veto kohtuullisilla kertoimilla. Lisäksi useat ammattilaiset kyttäävät juuri noita hetkiä, ja se vain entisestään heikentää vetojen arvoa.

Livevedonlyönti esittää täydellisesti minkälainen kontrolli vedonvälittäjillä on heidän asiakkaistaan. Livevedonlyönnin suosion kasvu on yksi pääsyistä, miksi yhä useampi tapahtuma toistetaan suorana vedonvälittäjien sivuilta. Vedonvälittäjät huomasivat, että vetojen määrä kasvaa, kun asiakkailla on mahdollista nähdä pelit suorina. He ovat näin paremmassa asemassa tehdäkseen arvioita tapahtumien lopputuloksesta nähdessään ne suorina.

Myös toinen livevetojen heikko puoli on se, että vedot ovat alttiita vedon hyväksymisen ja livetapahtumien väliselle viiveelle. Kun taas ennen ottelua lyödyt vedot hyväksytään välittömästi ilman viivettä. Livetapahtumiin liittyvä viive voi olla kymmeniä sekunteja, tai jopa enemmän. Miljoonat vedonlyöjät todennäköisesti karjuvat joka viikko päätteilleen kun heidän vetonsa hylätään. Voit unohtaa nopean vedon asettamisen maalin jälkeen. Vedonvälittäjät ovat kehittäneet proseduureja, jotka automaattisesti sulkevat kohteita tapahtumien kuten maalin, punaisen kortin tai rangaistuksen jälkeen.

Tarkoittaako tämä, että livevedonlyönti on aina huono vaihtoehto? Vastaus tuohon kysymykseen ei ole ehdoton, vaikkakin on olemassa vain yksi mahdollinen skenaario, jolloin ottelun aikaisessa vedonlyönnissä on järkeä. Jos jotkin kertoimet ovat ennen ottelun alkua tietyn arvoisia, kertoimet eivät katoa kilpailun ensimmäisten minuuttien aikana. Tämä tilanne toteutuu varsinkin joissain ali-vedoissa, jolloin kertoimet voivat hieman parantua ottelun alkamisen jälkeen.
Sama voidaan todeta joistain Aasialaisista tasoituksista, AH:n ollessa positiivinen, esim. +1 pelatulle joukkueelle. Kuitenkin, huonot puolet huomioon ottaen, on paras välttää kaikkia pelin aikaisia vetoja. Livevedonlyönti on yliarvostettua mutta aina vain suositumpaa, joten älä tue vedonvälittäjiä lyömällä livevetoja.

Älä ikinä lyö vetoa oman joukkueesi puolesta

On melkoisen itsestään selvää miksi vedonlyöminen oman joukkueen puolesta ei ole hyvä idea. Ensinnäkin, ihmisillä on tapana yliarvioida oman suosikkijoukkueensa mahdollisuuksia. Lojaalius ja usko saavat fanit luulemaan, että heidän joukkueensa voi voittaa kenet tahansa, milloin tahansa. Todellisuus kuitenkin on se, että sinun ei ikinä tulisi menettää objektiivisuutta vetoa lyödessä. Ikinä.

Älä ikinä lyö vetoa oman joukkueesi puolesta
By Moazzam Brohi, Brooklyn, USA [CC BY 2.0], Wikimedia Commonsista
Toinen seikka on pettymyksen paheneminen oman joukkueesi hävitessä, koska lisäksi olet vielä asettanut häviävän vedon. Et pelkästään näe joukkueesi sijoituksen huononevan, vaan lisäksi menetät myös rahaa. Vaikka teet perustellun päätöksen ja lyöt vetoa vastajoukkueen puolesta, tulet olemaan kiusallisessa tilanteessa kun kannustat vastapuolta omaa joukkuettasi vastaan. Joten, vedonlyöminen otteluista joissa sinun suosikkijoukkueesi pelaa, on lähes aina huono idea.

Scorecasts vetojen huonoudesta

Scorecasts vedot ovat hyvin suosittuja, vaikka ne ovatkin vedonlyöjän kannalta niitä huonoimpia vedonlyöntivaihtoehtoja. Normaali vedonlyöntimalli näissä on seuraavanlainen:

Manchester City voittoon 3-0 ja Aguero tekee maalin kertoimella 9.00

Suosittelemme, että vältät tämän kaltaisia vetoja koska ne ovat vehkeiltyjä. Vedonvälittäjät usein lainaavat menestyviä pelaajia joilla on voittoputki päällä, ja asiakkaat laskevat kertoimet virheellisesti näiden suosittujen pelaajien uudelleen onnistumiselle. Tuloksena on, että asiakkaat ostavat huonon vedon. Todennäköisyydet ovat liian lyhyitä ja vaihtelut suuria, joten etu on vedonvälittäjillä. Etu ei ole suuri mutta tarpeeksi rahan tekemiseen, joten toivottavasti kyse ei ole sinun rahoistasi.

On parempi keskittyä Aasialaiseen tasoitukseen tai yli/ali markkinoihin näiden sijaan. Näiden suhteen vedonvälittäjien välinen kilpailu on kovempaa, ja täten kertoimet ovat parempia asiakkaan hyväksi. Sama pätee klassisiin vetoihin suoranaisista turnauksien voittajista.

Hyvin yleisiä virheitä jotka vaarantavat rahasi

Nyt kun olemme käyneet läpi joitain markkinoiden huonoimpia vedonlyöntivaihtoehtoja, haluamme seuraavaksi keskittyä joihinkin yleisiin urheiluvedonlyönnin virheisiin. Käymme tarkasti läpi vahvistusvinoumaa, hyvää rahanhallintaa, rahan kotiuttamismahdollisuuksia ja bonuksia.

Älä anna vahvistusvinouman huijata

Vahvistusvinouma on psykologinen termi, joka tarkoittaa ihmisten taipumusta ottaa aina huomioon todistusaineisto joka tukee heidän teorioitaan, samalla jättäen vastakkainen tieto vähemmälle huomiolle. Se on yksi vedonlyöjien suurimmista virheistä, joka vain vahvistuu heidän etsiessään lisätietoa seuraavia valintojaan varten. Francis Bacon kuvaili tätä faktaa jo 1700 luvulla:
Näissä seikoissa voi piillä totuus, joka on yleinen taikauskon lähde; siis, miehet tarkkailevat kun asiat osuvat, eivät kun ne menevät ohi; ja tallentavat muistiinsa toisen, ja unohtavat ja antavat pois toisen.

Paras tutkimustieto on aina objektiivista, perustuen kaikkien faktojen arviointiin kertoimiin viitatessa. Itseasiassa, useat uhkapelaajat tekevät ensin vedonlyöntipäätöksensä, ja sen jälkeen etsivät todistusaineistoa tukemaan päätöstään, pudoten näin tähän kuoppaan. Esimerkkinä, sen sijaan että keskittyisit joukkueen kolmeen viimeisimpään pelattuun otteluun jotka joukkue voitti, tutkaile tarkemmin viimeistä 10 tai jopa 15 ottelua. Tuloksena on näin paljon tarkempi arvio, vaikkakaan et välttämättä pidä siitä mitä on saatu selville.

Älä ikinä tuplaa panosta

Yksi hyvin yleinen strategia on panoksen tuplaaminen hävinneen vedon jälkeen, vaikkakaan tämä ei ole toimiva tapa. Konsepti kehitettiin alun perin rulettia varten ja sen idea on simppeli. Panoksen tuplaaminen tarkoittaa sitä, että et voi hävitä pitkässä juoksussa koska lopulta voittava veto hyvittää tappiosi. Valitettavasti kaksi seikkaa tekee tästä systeemistä viallisen:

Ensinnäkin panos nousee eksponentiaalisesti tappioputken aikana. Esimerkkinä, jos häviät ensimmäisen 10 € vedon, tulee toisen vedon olla 20 €, kolmannen vedon 40€ ja niin edelleen. Viidennen vedon panos olisi 160 €, ja suurin osa vedonlyöjistä ymmärtää että viiden vedon peräkkäinen häviäminen on mahdollista. Jossain pisteessä yksinkertaisesti sinulta loppuvat rahat.

Toinen varjopuoli on se, että vedonvälittäjät asettavat vedoille rajoja, joka tarkoittaa sitä että panostuksesi on rajallista. Jos sinulla on vaikka kuusi häviävää vetoa, voi vedonvälittäjä pilata järjestelmäsi kieltäytymällä ottamasta tarpeeksi isoa vetoa vastaan, jolla paikkaisit aikaisempien vetojesi tappiot.

Joten mikä on lopputulos? Vaikkakin pitkän tappiollisen putken todennäköisyys on pieni, ei se ole niin pieni kun voisit luulla. Pelikassasi tyhjeneminen käyttäessäsi tätä Martingale systeeminä tunnettua järjestelmää on realistinen skenaario.

Online kasinojen jatkuva menestys perustuu vastaavaan väärinkäsitykseen. Ihmisillä on taipumus ajatella, että Martingale systeemi lopulta toimii. He uskovat että ruletin pyöräytyksen tuloksen täytyy muuttua, usean punaisen jälkeen täytyy tulla musta. Väri kyllä muuttuu mutta usein on jo liian myöhäistä, ja pelaajan tulisi asettaa naurettavan suuri panos useiden väärien veikkausten jälkeen. Systeemiä täytyy noudattaa siinä kontekstissa, jossa kasino rajoittaa panostuksien suuruksia.

Tämä viittaa siihen, että häviävät vedot täytyy hyväksyä, eikä yrittää korvata tappioita panoksia tuplaamalla ja vain lisää häviämällä.

Älä keskity liikaa bonuksiin

Tervetuliaisbonus on hyvä asia mutta se toimii molempiin suuntiin. Se tarjoaa lisärahaa vedonlyöntimahdollisuuksia varten, mutta se myös sisältää raskaita vaatimuksia ennen kun rahojen kotiuttaminen sallitaan. Nämä ehdot voivat johtaa riskaabeleihin vetoihin. Useimmissa tapauksissa bonus vastaa 100 % alkuperäistä talletusta. Kuitenkin, sekä bonus että itse talletus tulee pelata moneen kertaan. Valitettavasti vedonvälittäjät asettavat myös vaatimukset minimikertoimille, ja pienempien kertoimien vetoja ei lasketa mukaan.

Tässä klassinen esimerkki joka on yleinen useilla sivuilla:

Talletat 100 € ja saat toiset 100 € bonusta. Vaatimuksena voi olla, että sinun tulee lyödä vetoa talletuksen sekä bonuksen suuruinen määrä viisi kertaa, minimissään kertoimella 1.80. Tämä tarkoittaa sitä, että pääset käsiksi bonukseen pelattuasi 1000 € (200€ x 5). Useimmat asiakkaista keskittyvät riskaabeleihin vetoihin, joka on juuri mitä vedonvälittäjä haluaa. Tuloksena on, että useimmat menettävät rahansa jolloin vedonvälittäjä ei joudu maksamaan bonusta.

Vielä suurempi varjopuoli asiakkaille on se, että heidän täytyy täyttää panostusvaatimukset 30 päivän sisällä talletuksesta. Se tarkoittaa 1000 € pelaamista kuukaudessa, mikä on huomattava summa varsinkin aloittelijoille. Sinun tulee olla varovainen näiden bonustarjousten kanssa, ja paras käytäntö onkin välttää niitä. Tämä ei ole paras vaihtoehto monien pelaajien mielestä, mutta sitä kannattaa harkita. Kuitenkin, on olemassa vaihtoehtoinen ja hyvä tapa käyttää bonuksia, joka selitetään artikkelissa myöhemmin.

Cash-out toiminnot. Tarpeettomia?

Kasvava määrä vedonvälittäjiä on esitellyt asiakkailleen cash-out toiminnon, jolla väitetään olevan positiivinen vaikutus vedonlyöntiisi. Teoria on, että asiakkaat lunastavat vetonsa ulos ennen ottelun päättymistä. Tämä tarkoittaa, että sinut maksetaan ulos vedostasi ennen sen vanhenemista. Vedonvälittäjät sanovat, että tämä on hyödyllinen vakuutus häviävää vetoa varten, jos pelissä tulee punainen kortti, ja vastapuoli alkaa hallita sinun valintaasi vastaan. Kuitenkin, voitot ovat alkuperäistä vetoa pienempiä. On huomioitava kaksi tärkeää seikkaa:

1. Jos vedonvälittäjät markkinoivat jotain perustellen, että se on hyödyllistä asiakkaille, se ei todennäköisesti sitä ole. Toimijat yrittävät saada pelaajat uskomaan, että he olisivat hallinnassa. Jos ominaisuus ei olisi hyödyllinen heille, sitä ei olisi ikinä keksitty.

2. Vedon lunastaminen kesken pelin on käytössä livevedoissa, joiden heikko arvo osoitettiin jo aikaisemmin. Lisäksi tulet kokemaan vedonvälittäjien toisen puolen. Kuten he välittömästi sulkevat pelin aikaisia kohteita merkityksellisten tapahtumien jälkeen, he tekevät saman vedon lunastuksien kanssa, kun jotain tärkeää tapahtuu. Tämä tapa tekee koko ominaisuuden melko turhaksi.

Tämä ominaisuus voi kuitenkin olla hyödyllinen, kun asetit vedon väärän joukkueen puolesta ja haluat korjata virheesi.

Mitä sinun sen sijaan tulisi tehdä

Kun olemme keskittyneet siihen mitä ei tulisi tehdä, seuraavaksi käymme läpi potentiaalisesti hyviä strategioita joilla tehdä voittoa.

Löydä täydellinen vedonvälittäjäsi

On useita asioita joita käydä läpi, mutta avainasemassa on täydellisen vedonvälittäjän löytäminen. Ollaan rehellisiä: on vaikea löytää jotain mitä ei ole olemassa. Jokaisella vedonvälittäjällä on etunsa ja heikkoutensa, ja jokaisella asiakkaalla on eri vedonlyöntitarpeensa.

Mutta yritämme silti valoittaa pimeyttä tämän aiheen ympärillä. Yleisesti, vedonvälittäjät voidaan jakaa muutamiin ryhmiin. Useimmat niistä ovat yksityisiä yrityksiä pitkällä historialla, useilla ominaisuuksilla, kuten live-suoratoistolla ja kattavalla valikoimalla vedonlyöntikohteita. Vaikka suurin osa kertoimista onkin hyvää keskitasoa, on näillä toimijoilla ärsyttävä tapa asettaa rajoituksia menestyville asiakkailleen. Jos kyseessä olisi autojen myyntiyritys, nämä välittäjät myisivät pakettiautoja jotka ovat huippumukavia, mutta hitaita. Ne ovat erinomaisia aloittelijoille, mutta eivät edistyneemmille tai ammattilaispelaajille jotka haluavat liikkua nopeasti.

Toisenlainen alan toimija on vaihto-vedonvälittäjä. Asiakkaat eivät lyö vetoa vedonvälittäjää, vaan toisiaan vastaan. Kertoimet ovat yleensä parempia, ja rajoitukset eivät päde vetoihin. Yksi näiden sivustojen heikkous on se, että niissä toimiakseen vaaditaan kokemusta. Myöskään lajivalikoima ei ole yhtä kattava, ja vedonlyöminen alemmista liigoista on vaikeaa. Useita yleisiä ominaisuuksia kuten suoratoistoa ei myöskään ole saatavilla, eikä uusille asiakkaille myöskään tarjota tervetuliaisbonuksia. Autovertauksella vaihto-vedonvälittäjiä voidaan verrata minimalistisiin urheiluautoihin, joita on vaikea käyttää, mutta jotka ovat nopeita ja tehokkaita.

Kolmannen ryhmän muodostavat yksityiset vedonvälittäjät, jotka yrittävät kohdella voittajiaan eri tavalla kilpailijoihin verrattuna. Vaikka he ovatkin yksityisiä ja pyrkivät tekemään voittoa, he etäännyttävät itsensä alan suurimmista ja suosituimmista toimijoista. Esimerkkejä tämän tyyppisistä vedonvälittäjistä ovat Pinnacle Sports ja SBObet, joka on pelaajien keskuudessa suosittu Aasialainen vedonvälittäjä. Kertoimien suhteen he ovat kilpailukykyisiä, mutta joutuvat kamppailemaan käyttäjäystävällisyyden saralla. Lisäksi, monet heistä eivät ole säännösteltyjä Euroopassa, mutta jos sinulle ei ole ongelma pelata Curacaoon tai Aasiaan lisensoidulla sivustolla, tulisi näiden toimijoiden olla sinun ykkösvalinta.

Missä vedonvälittäjien tulisi loistaa

Sinun tulisi keskittyä seuraaviin ominaisuuksiin vedonvälittäjääsi valitessa, ja käydä myös läpi artikkelissa myöhemmin esiintyvä opas.

Kertoimet

Mikään ei ole tärkeämpää kuin hyvät kertoimet seuraavaa pelitapahtumaa varten. Jos vedonvälittäjäsi tarjoaa vain keskinkertaisia kertoimia, etsi joku joka onnistuu paremmin tällä osa-alueella. Kertoimien vertailu auttaa parhaan vedonvälittäjän etsinnässä. Jos olet epävarma luotettavuudesta, tutki asiaa internetissä. Tähän voi kulua aikaa muutamia minuutteja, mutta näin vältät tilanteen jossa joudut katumaan rekisteröitymistä, kun tarjolla olisi ollut parempia kertoimia tarjoava vedonvälittäjä. Aloittelijat eivät yleensä välitä niin paljoa kertoimista, mutta tämä voi muuttua.

Rajoitukset

Vedonlyöntirajoitukset eivät ole niin tärkeitä aloittelevalle pelaajalle, mutta kiinnostavat kokeneempia pelaajia. Jos olet poikkeuksellisen menestyksekäs valinnoissasi suurin osa yksityisistä vedonvälittäjistä huomaa tämän heidän turvaproseduurejaan hyödyntäen. Ja kun sinut on huomattu, he myös voivat rajoittaa panostuksiasi. Jos voit asettaa vain 5 € vetoja, vedonvälittäjäsi on todennäköisesti huomioinut menestyksesi, ja ei ole tuloksista iloissaan. Kaksi mahdollista ratkaisua ovat, joko käyttää vaihto-vedonvälittäjää, tai etsiä vedonvälittäjä joka ei käytä rajoituksia, vaan yrittää houkutella ammattilaispelaajia.

Markkinat

Vedonvälittäjät tarjoavat valikoiman urheilulajeja, näiden liigoja sekä useita eri vedonlyöntimarkkinoita tapahtumille. Yksi suosituimmista vedonlyönnin tyypeistä on Aasialainen tasoitus, joka alkaa olla yhtä laajalle levinnyt kuin Eurooppalainen tasoitus. Kuitenkaan kaikki alan toimijat eivät tarjoa Aasialaista tasoitusta, vaikkakin tämän tyylinen veto on vähemmän riskialtis kuin muut tasoitukset ja vedot. Onkin aina paras tarkistaa minkälaisia vetoja vedonvälittäjä tarjoaa, ja varmistaa että ne ovat mahdollisimman monipuolisia.

Tämä ohje pätee tarjolla oleviin eri vetoihin, urheilulajeihin sekä liigoihin. Voi olla huomattava etu jos vedonvälittäjäsi kattaa joitain alempia liigoja, kuten Conference National ja Isthmian League. Mitä alempaa hierarkiaa kertoimia on tarjolla, sitä parempi. Vaikkakin suurin osa johtavista toimijoista tietää enemmän kuin sinä tiedät pääliigoista, voivat he olla epävarmoja asettaessaan kertoimia otteluille kuten Fleetwood Town vastaan Barnet.

Olemme nyt jakaneet vedonvälittäjät kolmeen ryhmään, ja neuvoneet sinua mihin tärkeimpiin alueisiin keskittyä ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Kuitenkin, näidenkin eri ryhmien sisällä on paljon eroavaisuuksia, ja omiin tarpeisiin täydellisesti sopivan vedonvälittäjän valitseminen on vaikeaa. Joka tapauksessa, olemme luoneet joitain suuntaviivoja kutakin vedonlyöjää varten.

Keskitaso

Keskitasolle siirryttäessä on tärkeintä löytää parhaat kertoimet, sekä vedonvälittäjä joka ei rajoita vetojasi. Ideaali vedonlyöntikumppani on välittäjä kuten Betfair tai Matchbook, tai pitkälle kehittynyt yksityinen vedonvälittäjä kuten Pinnacle.

Ammattilaiset

Ammattilaiset lyövät vetonsa pääasiassa Aasialaisten vedonvälittäjien luona. Vaihto-vedonlyönnit ovat toinen vaihtoehto, kunhan vain halutuissa lajeissa ja liigoissa on tarjolla tarpeeksi likviditeettiä.

Rahan hallinta on avain

Vaikka et voi muuttaa sitä kuinka osa vedonvälittäjistä toimii, voit aina suunnata katseen omaan rahanhallintaasi. Ihmiset ovat luonteeltaan ahneita ja tätä ei tulisi aliarvioida. Kyse ei ole pelkästään rahojen voittamisesta takaisin tappioputken jälkeen (jota pokerissa kutsutaan tilttaamiseksi). Vaisto aina voiton jälkeen käskee voittamaan lisää, ja yllättyisit siitä kuinka moni asiakas yrittää juuri tätä. He saattavat voittaa 100 €, ja sen jälkeen lyövät koko voittopotin heti uudestaan likoon, uusien voittojen houkutellessa.

Rahan hallinta on avain
Kuva: Pixabay.com

Ohjesääntönä, sinun ei tulisi riskeerata yli 1 % pelikassastasi yksittäiseen vetoon. Tätä varten tosin tarvitaan huomattava pelikassa, joten aluksi sääntönä voi olla 5 % pelikassasta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos talletat pelitilillesi 100 €, suurin pelaamasi yksittäinen veto tulisi olla 5 €.

Tämä lähestymistapa voi vaikuttaa turhan vaivalloiselta ja tylsältä, mutta se on ainoa toimiva tapa katastrofien välttämiseksi. Käyttämällä vain pientä prosenttia pelikassastasi selviät läpi pidemmänkin tappioputken. Pitääksesi rahastosi ennallaan sinun täytyy minimoida riskit yrittäessäsi luoda voittoja. Tämä saattaa kuulostaa mahdottomalta tasapainoilulta, mutta se ei ole sitä. Olet suhteellisen turvallisessa asemassa pelikassasi menettämisen suhteen, kunhan vaan pidät panokset alhaisina ja pelikassasi sopivana. Ja kun vastaasi tulee voittoputki, nousevat myös panokset pelikassasi kasvaessa automaattisesti.

Arvovedot

Kerroimmeko, että voittajien löytäminen korkeilla kertoimilla on olennaista menestyvässä urheiluvedonlyönnissä? Tarkemmin, on olennaista löytää arvoa päivittäisistä vedoista tuottavuuden kannalta pitkässä juoksussa. Yksinkertaistettuna, arvovedot ovat vetoja joiden kertoimet ovat liian korkeita, vedonvälittäjän mahdollisesta virheestä johtuen. Kuitenkin, kertoimien laatijoiden kehittyessä on arvon löytäminen omien laskutoimitusten perusteella aina vaan vaikeampaa, mutta se on silti tärkeä osa-alue.

Kuinka löytää arvoa

Ensimmäinen askel on muuntaa vedonvälittäjän kertoimien todennäköisyydet prosenteiksi, tämä on helppo tehdä. Sinun tulee vain jakaa luku yksi kertoimella, ja kertoa tulos sadalla päätyäksesi prosentteihin. Jos Chelsea on ottelun ennakkosuosikki kertoimella 1.60, voittamisen todennäköisyys 62.5 % voidaan laskea seuraavasti:

1 / 1.60 x 100 = 62.5 %

Sinun tulee ottaa tämä tulos ja verrata sitä omaan henkilökohtaiseen arvioosi. Voit olla sitä mieltä, että 62,5 % on liian korkea, koska osa avainpelaajista on loukkaantuneita, ja Chelsea on ollut pettymys viime peleissä. Tässä tapauksessa vedon asettaminen Chelsean tappion puolesta voi olla arvoveto.

Yksi avainseikoista arvon etsimisessä on sinun oma arviosi tuloksesta ja tarjolla olevat kertoimet. Voit kokeilla tätä konseptia vain olemalla kärsivällinen. Koko arvon etsimisen konseptia tulisi lähestyä pitkällä tähtäimellä, koska voit arvioida veikkauksiesi laatua vain pitkän ajanjakson ajalta. Jos pelikassasi kasvaa, osuvat tarpeeksi monet veikkauksesi kohdalleen.

Arviointien lisäksi on olemassa vielä yksi tapa etsiä arvoa. Tämä pohjautuu oman vedonlyöntimallin luomiseen Excel taulukon avulla, mutta lisäohjeita tähän voit etsiä Googlesta.

Anna muiden tehdä työt

Voit löytää useita vedonlyöntivinkkejä verkosta. Vaikka ne kaikki eivät ole ilmaisia, osa on. Jos onnistut löytämään kohtuullisen alustan, kuten keskustelufoorumin jossa käyttäjät jakavat veikkauksiaan, kannattaa sitä hyödyntää laajalti. Vinkkien avulla voit löytää arvoa peleistä joita et muuten edes harkitsisi, ja jos vinkkien takana on myös perusteluja, sitä parempi.

Vinkkien arvo riippuu niiden laadusta ja kirjoittajan lahjoista. Kuitenkin, voi vinkeistä löytää tärkeää avaininformaatiota esimerkiksi loukkaantumisista ja muista vetoihin vaikuttavista seikoista, joita voit käyttää avuksi omissa arvioinneissasi. Tämä pätee erityisesti alempiin, ei niin ammattimaisiin, liigoihin joista ihmisillä on usein enemmän tietämystä kuin vedonvälittäjillä. Jos löydät jonkun foorumin jossa jaetaan sisäpiirin tietoa, se on eduksi.

Ilmaiset vinkit ovat hyödyllisiä, mutta maksulliset vinkit ovat asia erikseen. Ensinnäkin, sinulla ei ole mitään todisteita, että vinkkien antajat todella olisivat niin hyviä kuin väittävät. Tulokset voivat vaikuttaa vakuuttavilta, mutta kuka tahansa voi kirjoittaa satunnaisia numeroita internetin sivuille. Jos huippumenestyvät veikkaajat myyvät vinkkejään, tulee mieleen kysymys että miksi he eivät vain keskity vedonlyöntiin.

Tärkeintä on kurinalaisuus

Tärkeintä on kurinalaisuus
By Shi Deru (a.k.a. Shawn Xiangyang Liu) [GFDL tai CC BY-SA 3.0], Wikimedia Commonsista
Kurinalaisuutta tarvitaan voitto- sekä tappioputkien aikana, ja se on läheisesti tekemisissä rahanhallinnan kanssa. Sinun tulee osata nauttia voittoputkesta, kuitenkaan tulematta liian itsevarmaksi. Tunnet olevasi haavoittumaton, mutta vaikka et uskoisikaan, et todennäköisesti ole maailman paras veikkaaja. Voittaminen voi usein johtaa liian korkeisiin panoksiin ja vetoihin, joita et normaalisti löisi, koska kaikki me olemme pohjimmiltamme ahneita.

Tappioputki voi aiheuttaa saman, mutta voittamattomuuden sijaan tunnet haavoittuvaisuutta. Panokset voivat nousta ja valinnat tehdään lähes satunnaisesti. Pelaajat jotka kokevat kärsivänsä huonosta tuurista, tekevät epätoivoisia vetoja seuraavista tarjolla olevista peleistä paikatakseen tappionsa, vaikka ainoat tarjolla olevat pelit olisivat Singaporen S-liigasta. Tämä tapahtuu useimmiten yöaikaan ja muutaman drinkin jälkeen. Huonoin mahdollinen päätös jonka voit tehdä, on lyödä vetoa alkoholin vaikutuksen alaisena, tai olla huomioimatta kasino- sekä pokeripelejä.

Nämä tuotteet ovat omiaan lopun pelikassan menettämistä varten. Pidä mielessäsi että menestyksekäs vedonlyönti on hidas prosessi. Kukaan ei talleta kymmentä euroa ja sen jälkeen tienaa omaisuutta muutaman kuukauden pelaamisen jälkeen. Urakka voi tuntua aluksi ikävältä, mutta prosessi nopeutuu kuitenkin voittoputkien myötä.

Keskity muutamaan urheilulajiin ja yritä kehittyä

Olemme jo aikaisemmin maininneet kurinalaisuuden, mutta avainasemassa olevien oppien mantramaisessa toistamisessa ei ole mitään vikaa. Tärkein sääntö on olla pelaamatta kaikkia urheilulajeja, ja sen sijaan keskittyä vain muutamaan lajiin sekä tapahtumaan. Sinun tulisi ottaa tämä teoria käyttöön ja keskittyä lähestyvään jalkapallokauteen, sen sijaan että antaisit houkutukselle periksi, ja löisit vetoa myös miesten olympialaisten keihäänheitosta.

Suosittelemme keskittymistä jalkapalloon laajan liigatarjonnan vuoksi. Jos olet asioista perillä oleva, on sinun huomattavasti helpompi tehdä arvioita ja vertailla kertoimia arvoa etsiessä. Osa ammattilaisista keskittyy NBA tai MLB liigoihin, jotka myös samalla tapaa tarjoavat suuren määrän pelejä arvioitavaksi.

Avain menestyvään urheiluvedonlyöntiin on jatkuva opiskelu sekä vedonlyönnin ottaminen vakavasti, näin tietomääräsi tulee kasvamaan. Artikkelien lukeminen edistyneistä vedonlyönti teorioista ja strategioista ei ole pelkästään mielenkiintoista, mutta myös hyödyllistä. On olemassa näkemys, että vedonlyönnissä tärkeintä on tietää paljon urheilulajeista, mutta vedonlyönnin ydin on kuitenkin puhdasta matematiikkaa.

Kirjaa vetosi

Sinun tulisi kirjata ylös jokainen vetosi, ei pelkästään hyviä vetoja vaan myös huonot. Tämä tarkoittaa ylimääräistä työtä, kun osa ihmisistä lyö vetoa vain hauskapidon takia. Kuitenkin, vetojen kirjaaminen ylös taulukkolaskentaohjelmaan tarjoaa sinulle yleiskatsauksen suoritukseesi, ja on jotain mitä ammattilaisvedonlyöjät tekevät rutiinina.

Vetojen yksityiskohtainen kirjaaminen tarjoaa vastauksen joihinkin tärkeisiin kysymyksiin:

 • Missä urheilulajeissa sinulla on paras asiantuntemus?
 • Mitkä liigat tuottavat parhaiten?
 • Minkä tyyliset vedot menestyvät parhaiten?

Jos lyömiesi Aasialaisen tasoituksen vetojen tuotto on kohtuullisen korkea, yksinkertainen Excel taulukko näyttää tämän trendin. Mitä enemmän lyöt vetoa, sitä tarkempaa tiedosta tulee.

Yhteenveto

Jos noudatat edes joitain näistä ohjeista, tulet huomaamaan tuottojesi paranemisen. Osa näistä ohjeista on edistyneempiä varsinkin aloittelijoille. Todennäköisesti kaikki eivät rupea käyttämään bonustarjouksia toisiaan vastaan tai luomaan vedonlyöntimalleja arvon löytämiseen. Mutta se on ok, koska voit aloittaa perusteista ja seurata kuinka vedonlyömisesi edistyy.

Muista aina:

 • Ei akkumulaattoreita, livevedonlyöntiä, scorecasts-vetoja tai vedon lyömistä oman joukkueen puolesta
 • Kirjoita ylös jokainen veto, keskity rajalliseen määrään lajeja ja
 • Pidä hauskaa!